Sex appeal-ul vine din rotunjimi

”Frumusetea sta in ochii celui care priveste” sau “Frumosul nu se poate cuibari in orice pupila” sunt doua proverbe celebre, care nasc intrebarea “In ce anume vedeti frumosul?” Poate suna bizar, insa,  in zilele noastre, frumusetea este doar un concept de marketing, cu o tinta clara. Fiecare femeie este frumoasa in felul ei, indiferent de masuri, iar curbele rubensiene fac din nou deliciul barbatilor. Asadar, frumusetea are forme…

 Ce inseamna sa ai “sex-appeal”?

A avea sex-appeal este o chestiune relativa. Sex-appeal-ul este o combinatie intre stil vestimentar, atitudine si incredere de sine.

Poate fi perfectiunea considerata un ideal?

Daca ne-am raporta la perfectiune ca la un ideal, atunci am face referire la un ideal intangibil. Perfectiunea este mai degraba o chestiune utopica, iluzorie, iar ceea ce este important sa intelegem este ca cel mai mult conteaza sa incercam sa fim din ce in ce mai buni pe fiecare zi care trece.

De unde vine aceasta cursa absurda dupa frumusete si perfectiune?

Frumusetea si perfectiune sunt valorizate diferit. Femeile sunt din ce in ce mai preocupate de aspectul lor exterior, in timp ce barbatii au o atitudine mai lejera fata de acest aspect, ei valorificand cu totul alte elemente decat cele fizice, in special cele ale personalitatii.

Poate fi considerat sex-appeal-ul drept un instrument de dominare sociala?

Daca tinem cont de faptul ca frumusetea si sex-appeal-ul au pentru femei o valoare strategica, vorbim cu siguranta, de dominare sociala. Femeile au constatat ca sex-appeal-ul le aduce numeroase avantaje din punct de vedere social si material si, astfel, folosindu-se de frumusete, o femeie poate manipula din punct de vedere social persoanele din jurul sau.

Care sunt dimensiunile care simbolizeaza feminitatea?

Desi mass-media promoveaza intensiv dimensiunile ideale de 90-60-90, fiecare femeie cunoaste si simte pe propria piele care sunt dimensiunile care i se potrivesc si care o fac sa se simta feminina. Dimensiunile  care o femeie se simte confortabil cu propria persoana sunt dimensiunile perfecte!

 

 

Text: Alexandra Lupu