Sex fara griji

Sex-fara-grijiReteta unei partide de sex grozava este condimentata cu o multime de ingrediente ce variaza de la femeie la femeie. In timp ce unele dintre noi ne dorim ore intregi de preludiu si dezmierdari tandre, alte femei, asemenea Samathei din „Totul despre sex”, sunt innebunite de placere in timpul unei partide “hot” si spontane.

Chiar daca gusturile noastre sexuale sunt atat de diferite, exista un element esential de care are nevoie orice femeie pentru a fi cu adevarat relaxata in timpul unei partide de sex: o metoda contraceptiva de incredere. Daca nici tu, nici partenerul tau nu va doriti sa deveniti parinti in viitorul apropiat, puteti apela la una dintre metodele anticonceptionale moderne si sigure, ce va vor permite sa aveti un copil doar atunci cand veti fi pregatiti si sa va savurati intimitatea fara griji. Iata cateva dintre ele.

Injectia cu hormoni

Contraceptivul injectabil sau, cum ii spun cele mai multe femei, injectia, este o metoda anticonceptionala din ce in ce mai populara si in Romania, datorita eficientei sporite si a faptului ca trebuie administrat o data pe luna sau chiar trimestrial, in functie de tipul hormonilor pe care ii contine. Avantajele majore ale injectiei sunt, bineinteles, timpul economisit si siguranta ca esti protejata de o sarcina nedorita.

Pilula

In acest moment, exista cateva zeci de pilule anticonceptionale foarte eficiente si cu efecte secundare diminuate, de aceea este necesar sa te hotarasti asupra unei marci dupa un consult medical, pentru a fi sigura ca ai ales-o pe cea potrivita organismului tau. Exista doua tipuri de pastile anticonceptionale: micro-pilula, ce contine un singur hormon (progesteron) si impiedica spermatozoidul sa fecundeze ovulul, si pilula combinata, in care se regasesc mai multi hormoni, dozati in functie de perioada ciclului menstrual. Milioane de femei din lumea intreaga se declara multumite de aceasta metoda contraceptiva.

Inelul contraveptiv intravaginal

Motivele care ar putea indemna o femeie sa isi doreasca un nou contraceptiv ar putea fi dorinta de a folosi cantitati mai mici de hormoni, gandul ca orice pastila luata pe termen lung poate avea reactii adverse sau vor sa scape de grija unei pilule care trebuie luata zilnic. Dorintele acestei categorii de femei pot fi rezolvate printr-o metoda noua, si anume inelul contraceptiv intravaginal. Acesta permite folosirea unor cantitati mici de hormoni, eliberate local si constant, care nu trebuie sa treaca prin ficat inainte de a ajunge la locul de actiune, si elimina stresul pilulei zilnice. Detalii despre modul de utilizare si indepartare a inelului contraceptiv puteti afla de la medicii ginecologi, de la medicii de planning si in lantul de farmacii CATENA.

Text: Raluca Mateescu