Sexul din asternuturi…

Sexul a fascinat  intotdeauna si chiar daca, uneori, ai impresia ca stii multe despre acest subiect sau ca ai experimentat cam tot ce era de experimentat, afla ca nu este asa. Cercetatorii, fie ei romani sau straini, sunt mereu in cautare de explicatii, gata sa le dezvaluie celor interesati.

De fiecare data s-a adeverit faptul ca sexul este prietenul perfect si aliatul de nadejde al multor cupluri. Sexul de impacare, spre exemplu. Nu au fost putine cazurile in care un cuplu s-a certat, iar in momentul revederii focul dintre ei s-a reaprins si  i-a impins la un singur gest, acela de a face dragoste. Atunci, pasiunea este mult mai mare decat de obicei iar trairile sunt mult mai intense. Sau sexul dupa o noapte nebuna in club: dupa ce ati ajuns acasa, ametiti de aburii alcoolului, vinul rosu incepe sa isi faca efectul si singurul lucru care va stapaneste mintile este tot sexul.

Si desi sexul nu mai este un subiect tabu, despre sexul anal multi evita sa discute. Parerile ambilor parteneri sunt deja formate si de obicei nimeni nu-i poate determina sa si le schimbe. Multe dintre femei sunt de parere ca sexul anal este dureros. In cazul in care stiti cum sa il faceti, nu este!

Secretul este relaxarea. Cu cat esti mai relaxata, cu atat lucrurile vor fi mai usor de facut. La fel de important este si lubrifiantul in acele momente, cu siguranta veti ajunge la placere maxima datorita multiplelor terminatii nervoase ce se afla in zona respectiva. In cazul barbatilor, de regula acestia considera ca sexul anal este murdar.

Igiena zilnica insa poate contrazice aceasta afirmatie. Alte persoane sunt de parere ca sexul anal este impotriva naturii, legii, firii. Aceasta afirmatie este la fel de incorecta ca si celelalte.  El a fost acceptat in lumea asta si totodata si practicat… ba mai mult de atat, in Antichitate, sexul anal era practicat in unele cupluri doar pentru ca femeile sa nu isi piarda virginitatea. Alte cazuri sunt cele in care am auzit ca doar homosexualii practica acest tip de sex. Sexul anal nu are legatura cu tipul de orientare sexuala, el a adus o imbunatatire a vietii sexuale. In plus, daca simtiti ca nu sunteti pregatite pentru asta, nu trebuie sa o faceti. Sanatatea sexuala este foarte importanta si chiar daca cei mai multi dintre pateneri nu accepta sa foloseasca protectia necesara, aceasta este importanta de-a lungul intregii vieti sexuale.

Metodele contraceptive, in vremurile noastre, nu mai sunt un lux si nici nu sunt interzise, sunt la indemana oricui. Fie ca alegi sa folosesti prezervativ, anticonceptionale sau inel vaginal, toate au un grad sporit de protectie. Bineinteles, si in cazul lor trebuie sa fiti foarte atenti, exista riscul ca prezervativul sa se rupa sau sa uitati sa luati pastilele. Pastila de a doua zi are si ea un efect garantat, insa nu trebuie sa abuzati de ea. Este suficient sa o administrati de doua ori pe an, din 6 in  6 luni, intrucat are un efect mult prea puternic asupra organismului, dand reactii adverse.

Text: Camelia Maria Diaconu