Sexul pe timpul sarcinii. Da sau nu?

Este bine sa faci sex cand esti insarcinata?O femeie insarcinata mai poate fi senzuala si sexy? Daca va doriti acest lucru, dar nu stiti ce si cum sa faceti, iti oferim cateva sfaturi pentru ca tu, viitoarea mamica, sa poti avea un trai armonios in cuplu.

Asteptarea unui copil determina modificari in viata de cuplu, in special pe plan sexual. Transformarile fizice care apar confera o noua dimensiune cuplului: sotia devine mama, iar sotul tata. Aceasta dimensiune pe plan sexual se explica prin teama de a nu rani copilul. Dar pentru o persoana care nu are probleme in perioada de maternitate (nu exista riscul de nastere prematura) raporturile sexuale nu reprezinta o problema pentru fat. Cercetarile stiintifice confirma acest lucru.

Libido stimulat
Libidoul femeii insarcinate se modifica in functie de trimestru. In primul trimestru acesta e caracterizat prin stari de oboseala, de voma, cresterea sanilor. Relatiile sexuale nu sunt favorizate. Dar incepand cu al doilea trimestru pentru multe femei reinvie dorinta sexuala. Afluxul de sange din zona bazinului, stramtorarea vaginului cresc senzatiile in timpul penetrarii.

Inventivitatea
Al treilea trimestru e caracterizat prin dureri la nivelul abdomenului inferior si al vulvei. Este momentul sa dati dovada de inventivitate! Cele mai bune pozitii? Posibilitati:  barbatul se lungeste sau ingenuncheaza la spatele femeii sau femeia sta deasupra.  Daca relatiile intime au devenit prea incomode de ce nu incercati sa va jucati: imbratisari, sarutari sau masaj? Te pot ajuta sa depasesti aceasta perioada.     

Text: Dr. Corina Turcu