Sfaturi pentru o baie relaxanta

2009_body_care_baiaDupa o zi plina, o baie in apa calda cu adaos de sare marina, amestecuri de plante, uleiuri esentiale, combate cu succes stresul, nervozitatea, calmeaza si relaxeaza, atenueaza durerile, ajuta la eliminarea toxinelor si la calmarea iritatiilor.

 

Baia cu sare marina
Baia cu sare marina are efect de relaxare, gratie continutului sau bogat in magneziu, mineralul anti-stres. In acelasi timp insa, are un puternic efect stimulator, de aceea trebuie facuta la o distanta de ora de culcare. Baile cu sare marina ajuta la eliminarea unei cantitati de apa din organism, hidratand in acelasi timp pielea, conferindu-i fermitate.

 

Baia cu plante medicinale
Foarte benefice sunt baile cu sare de baie in amestec cu plante medicinale, in caz de afectiuni reumatice cronice inflamatorii, degenerative, tulburari circulatorii periferice, afectiuni ale sistemului nervos, depresie, stres. Plantele recomandate in combinatie cu sarea sunt: lavanda pentru calmare, menta impotriva durerilor de cap, pin sau brad pentru relaxare, eucalipt pentru un tonus mai bun, rozmarin pentru tonifiere, trandafir pentru armonizarea psihicului cu trupul.

Baia cu uleiuri esentiale
La nivel local, uleiurile esentiale favorizeaza deschiderea porilor, eliminarea impuritatilor si celulelor moarte, reducerea sebumului si imbunatatesc hidratarea pielii. Adauga in apa din cada intre 6-8 picaturi de uleiuri esentiale. Temperatura apei poate oscila intre 36-39 grade C. Baia poate fi relaxanta (lavanda sau musetel), cu efect tonic (rozmarin, menta), cu efect afrodiziac (ylang-ylang, santal), cu efect stimulant si afrodiziac (iasomie), antiseptic si energizant  (eucalipt si menta, patchouli), afrodiziac si relaxant (trandafir).

Text: Dr. Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina de familie
Competenta apifitoterapie
Centrul Medical MED-AS
021 313 05 32