Epilarea definitivă, sau epilarea laser – sfaturile dermatologului pentru a obține efectele dorite

epilarea definitivă

Epilarea definitivă sau epilarea cu laser este o procedură tot mai populară în rândul femeilor și bărbaților care doresc să scape de părul nedorit de pe diferite zone ale corpului.

Deși epilarea definitivă poate fi efectuată în orice sezon, specialiștii o recomandă în sezonul rece pentru că pielea este mai puțin expusă la soare și este mai puțin susceptibilă la decolorare sau alte reacții adverse.Soluţie definitivă

Epilarea definitivă este o metodă de îndepărtare a părului care oferă rezultate de lungă durată. Această metodă implică distrugerea foliculilor de păr, iar beneficiile sunt multiple, în comparație cu alte metode de îndepărtare a părului, cum ar fi rasul sau ceara.

În primul rând, această metodă este eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit de pe diferite părți ale corpului, inclusiv pe față, subraț, inghinal și picioare. În cele mai multe cazuri, părul nu va mai crește niciodată după ce a fost tratat cu laser.

Dr. Ana Grigorescu, medic specialist în dermatologie în cadrul Dr. Leventer Dermato-Estetică.

Dacă ne gândim la aspectul financiar, epilarea cu laser poate fi costisitoare la început, dar pe termen lung, această metodă poate fi mai ieftină decât celelalte metode. Foarte important, această metodă poate fi o soluție pentru persoanele care suferă de foliculită sau alte afecțiuni ale pielii legate de păr. De asemenea, epilarea cu laser poate fi mult mai rapidă decât alte metode și mai puțin dureroasă”, explică Dr. Ana Grigorescu, medic specialist în dermatologie în cadrul Dr. Leventer Dermato-Estetică.

Cum faci alegerea corectă

Specialistul explică însă că pentru a avea rezultatele dorite atunci când alegi epilarea definitivă este important să iei în considerare câteva aspecte. ”Rezultatul va depinde într-o măsură destul de mare de alegerea aparatului potrivit pentru tipul de piele și de păr, anumite aparate pot fi mai eficiente pentru părul gros și grosier, în timp ce altele sunt mai potrivite pentru părul subțire și ușor.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Elasticizing Ulei, un tratament corporal foarte emolient si reparator, cu uleiuri vegetale selectate (ulei de Argan, Jojoba, Tarate de orez si Plukenatia) si imbogatit cu vitamina E si vitamina F. Formele de Omega 3, 6 si 9 continute il diferentiaza ca cel mai bun tratament pentru a imbunatati protectia si elasticitatea pielii.

O variantă pentru a obține rezultatele dorite este epilarea laser cu Alexandrite, care se poate folosi pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea de culoare deschisă și care poate elimina în aceeași măsură părul gros, dar și firele subțiri”, a completat Dr. Ana Grigorescu.

Atenţionări

În plus, înainte de procedură medicul recomandă să ai o discuție cu specialistul tău despre orice afecțiune a pielii sau medicamente pe care le iei care ar putea influența procedura. De asemenea, ar trebui să eviți expunerea la soare înainte de procedură, deoarece pielea bronzată poate fi mai susceptibilă la arsuri sau alte reacții adverse.

Dr. Ana Grigorescu medic specialist dermatolog