SHE, programul de suport pentru femei cu HIV, a fost lansat in Romania

shutterstock 8179081“SHE” – Strong, HIV positive, Empowered Women – este un program inovator adresat femeilor seropozitive si cadrelor medicale care le ofera asistenta. Dupa ce a fost lansat in 2010 in Europa, anul acesta programul ajunge si la noi in tara, prin Compartimentul de Evaluare si Monitorizare a Infectiei HIV/SIDA in Romania in cadrul INBI “Matei Bals”, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor afectate de SIDA, Asociatia Romana Anti-SIDA si compania Bristol-Myers Squibb.

SHE este un program de consiliere, educare si suport elaborat de femei seropozitive, pentru a veni in sprijinul altor femei care se confrunta cu aceeasi problema. Misiunea SHE este sa sustina femeile cu HIV din Romania, 5206 la numar, si sa le determine sa se simta capabile sa-si amelioreze calitatea vietii. In cadrul proiectului vor fi organizate, in perioada aprilie-mai 2013, 3 evenimente la care vor participa femeile seropozitive din Bucuresti, Constanta si Iasi, care vor fi invitate prin intermediul asociatiilor de pacienti ce apara drepturile persoanelor afectate de HIV/SIDA. Centrele de suport pentru paciente sunt sustinute de medicii si psihologii   

Centrelor Regionale HIV/SIDA.

Prin participarea la aceste grupuri pacientele vor primi un ghid dezvoltat de persoane seropozitive care le poate ajuta sa organizeze sedinte de suport dedicate altor femei si fete cu HIV. Pentru mai multe informatii, pacientele au la dispozitie platforma: www.shetoshe.org. 

 

Text: Bianca Badescu