Shoppingul online si capcanele sale

Shoppingul online si capcanele saleIntr-o lume in care totul se intampla pe repede-inainte si in care alergam sa prindem din urma timpul, datorita tehnologiei au aparut tot felul de solutii menite, sa spunem, sa ne usureze „munca”. Shoppingul online este o alternativa la orele petrecute in centrele comerciale, practic, la timpul pe care-l pierdem pe drum, dar si in marile magazine cautand si alegand. De pe laptop, tableta sau smartphone poti face astazi orice fel de cumparaturi de oriunde te-ai afla. In plus, printr-o simpla abonare la newslettere, poti primi informatii despre cele mai noi campanii si reduceri. Insa shoppingul online poate avea si capcane.

Shoppingul online si review-urile false

Foarte multe comentarii pozitive si niciun comentariu negativ ar trebui sa te puna pe ganduri. La fel si comentariile care nu contin foarte multe detalii. Incearca intotdeauna sa faci shopping online doar de pe site-urile pe care le cunosti sau de pe care au mai facut cumparaturi prieteni, cunostinte de-ale tale. Fa un research pe Google si pe retelele de socializare. Exista site-uri care platesc comentariile afisate sau care obliga angajatii sa lase astfel de comentarii. Informeaza-te despre magazinul de la care vrei sa cumperi si asigura-te ca este vorba despre unul cu o reputatie buna.

Lipsa dezvalurii complete a costurilor

Toate site-urile de comert online trebuie sa afiseze optiunile de plata, modalitatile de livrare, conditiile de returnare, termenul de garantie, conditiile de desfasurare a activitatii comerciale. Multe dintre magazinele online accepta plata cu cardul, altele plata la livrare, adica ramburs, dar si ambele variante. Toate aceste informatii trebuie sa fie transparente, iar atunci cand plata se face la livrare, costurile trebuie sa corespunda. Verifica intotdeauna sectiunea de termeni si conditii, dar si politica de returnare, in cazul in care ceva te nemultumeste.

Shoppingul online si capcanele saleProduse contrafacute

Daca gasesti un anumit produs pe un site de comert online cu o diferenta de pret foarte mare fata de restul site-urilor de gen, asta ar trebui sa-ti ridice un semn de intrebare. Site-urile lucreaza cu furnziori diferiti, de aceea trebuie sa verifici intotdeauna etichetele produselor si certificatele care atesta originalitatea lor. Codurile inscrise pe ambalajele parfumurilor cum sunt codul de lot si codul de bare pot fi introduse pe site-urile brandurilor de la care provine produsul si verificate.

Comenzi care nu ajung la destinatie

O comanda online ar trebui sa se finalizeze cu un e-mail de confirmare si cu o perioada estimata in care coletul va ajunge. Exista cazuri in care este posibil sa nu se intample asa. Atunci trebuie sa iei legatura cu site-ul, iar daca situatia nu se rezolva, anunta autoritatile. Mare atentie la site-urile straine si la politica afisata. Shoppingul online ar trebui sa te scuteasca de batai de cap, nu sa-ti dea. Este foarte important sa fii responsabil atunci cand faci achizitii online. Mare atentie si la livrarea produselor perisabile, dar si la furtul de identitate, deoarece contul bancar poate fi compromis.

Text: Ruxandra Dumitrescu

iunie 21st, 2016 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate