Shoppingul online și capcanele sale

Într-o lume în care totul se întâmplă pe repede-înainte și în care alergăm să prindem din urmă timpul, datorită tehnologiei au apărut tot felul de soluții menite, să spunem, să ne ușureze „munca”. Shoppingul online este o alternativă la orele petrecute în centrele comerciale, practic, la timpul pe care-l pierdem pe drum, dar și în marile magazine căutând și alegând. De pe laptop, tabletă sau smartphone poți face astăzi orice fel de cumpărături de oriunde te-ai afla. În plus, printr-o simplă abonare la newslettere, poți primi informații despre cele mai noi campanii și reduceri. Însă shoppingul online poate avea și capcane.

Farmaciștii Catena recomandă FLASH EFFECT fiole de la La Cabine care conțin un extract special de algă roșie care acționează instant asupra pielii, aceasta devenind mai fermă și mai luminoasă.Shoppingul online și review-urile false

Foarte multe comentarii pozitive și niciun comentariu negativ ar trebui să te pună pe gânduri. La fel și comentariile care nu conțin foarte multe detalii. Încearcă întotdeauna să faci shopping online doar de pe site-urile pe care le cunoști sau de pe care au mai făcut cumpărături prieteni, cunoștințe de-ale tale. Fă un research pe Google și pe rețelele de socializare. Există site-uri care plătesc comentariile afișate sau care obligă angajații să lase astfel de comentarii. Informează-te despre magazinul de la care vrei să cumperi și asigură-te că este vorba despre unul cu o reputație bună.

Lipsa dezvăluirii complete a costurilor

Toate site-urile de comerț online trebuie să afișeze opțiunile de plată, modalitățile de livrare, condițiile de returnare, termenul de garanție, condițiile de desfășurare a activității comerciale. Multe dintre magazinele online acceptă plata cu cardul, altele plata la livrare, adică ramburs, dar și ambele variante. Toate aceste informații trebuie să fie transparente, iar atunci când plata se face la livrare, costurile trebuie să corespundă. Verifică întotdeauna secțiunea de termeni și condiții, dar și politica de returnare, în cazul în care ceva te nemulțumește.

Farmaciștii Catena recomandă Cleanser & Toner 2 în 1 de la Cyclax, un gel de curățare pentru față cu o formulă delicată care îndepărtează machiajul, și impuritățile lăsând pielea curată și hidratată.

Produse contrafăcute

Dacă găsești un anumit produs pe un site de comerț online cu o diferență de preț foarte mare față de restul site-urilor de gen, asta ar trebui să-ți ridice un semn de întrebare. Site-urile lucrează cu furnizori diferiți, de aceea trebuie să verifici întotdeauna etichetele produselor și certificatele care atestă originalitatea lor. Codurile înscrise pe ambalajele parfumurilor cum sunt codul de lot și codul de bare pot fi introduse pe site-urile brandurilor de la care provine produsul și verificate.

Comenzi care nu ajung la destinație

O comandă online ar trebui să se finalizeze cu un e-mail de confirmare și cu o perioadă estimată în care coletul va ajunge. Există cazuri în care este posibil să nu se întâmple așa. Atunci trebuie să iei legătură cu site-ul, iar dacă situația nu se rezolva, anunță autoritățile. Mare atenție la site-urile străine și la politica afișată. Shoppingul online ar trebui să te scutească de bătăi de cap, nu să-ți dea. Este foarte important să fii responsabil atunci când faci achiziții online. Mare atenție și la livrarea produselor perisabile, dar și la furtul de identitate, deoarece contul bancar poate fi compromis.