Si femeile se confrunta cu disfunctii sexuale

1a4alhgyoNu doar barbatii se confrunta cu ejacularea prematura, ci si femeile, potrivit unui nou studiu realizat la Spitalul Magalhaes Lemos din Portugalia. Studiul care a inclus 510 de femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, a relevat faptul ca 40% dintre femei sunt afectate de orgasmul prematur, in timp ce 3% au descris aceasta problema ca fiind una cronica, a raportat Daily Mail.

In mod traditional, ejacularea precoce este un fenomen medical asociat barbatilor, dar cercetatorii au vrut sa descopere daca femeile ar putea fi si ele afectate. Rezultatele au aratat ca 40% dintre femei ating punctul culminant mai devreme decat ar trebui.

“Orgasmul prematur feminin este mult mai neplacut decat cel in cazul barbatilor. Credeam ca doar barbatii se confrunta cu astfel de probleme. Pentru femeile din grupul cercetat, orgasmul prematur pare a fi o problema mai mult decat deranjanta”, a declarat Serafim Carvalho, pentru LiveScience.

Carvalho si echipa sa spera ca descoperirile lor sa aduca aceasta problema si in atentia altor medici. Studiul a fost publicat in revista Sexologies.

Text: Andreea Popescu