“Silueta” dupa nastere, problema in cuplu

“Silueta” dupa nastere, problema in cupluIncepand cu acest numar al revistei Tonica incercam sa fim mai aproape de femeile tonice prin noua rubrica “Scrisori de la cititoare”. Scrie-ne pe adresa redactiei sau pe [email protected] si povesteste-ne despre problemele tale iar specialistii nostri iti vor raspunde.

 

“Sunt profesoara de muzica si o persoana foarte respectabila, in mediul meu. Sotul meu este cadru didactic universitar si mi-a fost si mie profesor, la Conservator. E adevarat, pe atunci eram o tanara frumoasa, sexy, apetisanta. Eram mandra chiar, in naivitatea mea, ca Arsenie a parasit-o, pentru mine, pe sotia sa. Care era – glumeam eu, pe atunci – o grasana nesuferita.

 

 

Acum, se pare, mi-a venit mie randul. In urma sarcinii, am acumulat 30 de kilograme, pe care, recunosc, nu m-am obosit sa le dau jos, considerand ca nu aspectul fizic conteaza. Nu mica mi-a fost insa surpriza sa aflu – absolut intamplator – ca sotul meu are o legatura, se pare destul de serioasa – cu o studenta de-a sa. Si iata ca istoria se repeta: respectiva, pe care m-am dat peste cap sa o cunosc, este o tanara frumoasa si  sexy, asa cum eram si eu, acum 10 ani..Rauta_Adriana_psiholog_Fav

 

Insa eu sunt o persoana ambitioasa si tenace! Nu vreau sa-mi scape sotul printre degete, asa cum a patit  fosta lui sotie!  Cu ce sa incep? Sau, mai bine zis, credeti ca am vreo sansa? Il pot recuceri, redevenind aceeasi femeie atragatoare, care l-a cucerit candva?

Cu multumiri pentru sfatul bun, Renata

 

 

 

Raspunsul specialistului

Adriana Rauta, psiholog clinician

MedLife

 

Draga doamna,

In primul rand, v-as propune o renuntare la eticheta negativa pe care ati pus-o fostei sotii si apoi dumneavoastra. Considerati, poate, ca problema greutatii dumneavoastra a devenit  problema relatiei de cuplu. De multe ori, modificarea greutatii corpului afecteaza Increderea In sine. A ajunge la o anumita greutate este important In primul rand pentru dumneavoastra, pentru a ajunge la un nivel satisfacator de confort fata de propria persoana. Poate nu veti reusi sa slabiti toate kilogramele dintr-o data, dar urmarind obiective mai mici, veti putea ajunge sa va atingeti obiectivele mari. In fiecare zi ati putea sa va stabiliti o activitate a carei Indeplinire sa va duca cu un pas mai aproape de obiectivul principal.

 

Rolul de mamica este unul foarte solicitant, care consuma timp si energie, dar care are si recompense pe masura. Dar uneori rolul de sotie trece In plan secund, In defavoarea relatiilor de cuplu.
In scrisoare, spuneti ca sunteti o persoana ambitioasa si tenace. Considerati aceste trasaturi ca si resurse In atingerea obiectivelor pe care vi le-ati propus. V-as propune sa va concentrati si asupra relatiilor de cuplu. Infidelitatea e o proba pe care cuplurile o resimt ca fiind un moment de rascruce. Este important sa va ganditi ce vreti sa faceti In continuare, dar nu de pe o pozitie de forta, pentru ca nu este o competitie. Fiecare partener este responsabil In egala masura pentru bunul mers al unei relatii. Fiecare Isi aduce contributia la consolidarea sau devitalizarea cuplului. Insa doar pierderea unui numar de kilograme nu va poate garanta pe deplin armonie In cadrul cuplului. Comunicarea deschisa, dar si ascultarea partenerului va pot aduce raspunsuri la Intrebarile pe care le aveti. Folositi resursele personale, dar si lucrurile care functionau ca liant la Inceputul relatiei pentru a ajunge la echilibrul pe care il doriti, atat In cuplu cat si pe plan personal.