Simon Cowell – povestea ascensiunii si esecului unui mogul american

simoncowell-rdMogulul milionar Simon Cowell (producator al variantelor britanice si americane ale emisiunilor Romanii au talent si X Factor) crede ca egoul sau exagerat este cel care l-a facut sa piarda totul intr-un moment al vietii in care era pe val. Mogulul este cunoscut pentru caracterul sau dificil, de cand este in juriu la The X Factor, Britain’s Got Talent si American Idol.

Simon, acum in varsta de 52 de ani, si-a pierdut toti banii la sfarsitul anilor ’80 si a sfarsit locuind in casa natala cu mama sa. Acum spune ca egoul sau este cel care l-a ruinat: “Am avut multe esecuri. Cel mai mare a fost atunci cand am crezut in propria mea inselaciune. Am avut greseli mici, cum ar fi sa semnez cu trupe care nu au mers, dar prabusirea companiei mele a fost primul mare esec”, a declarat Simon.

“Eram un cliseu tipic al anilor ’80. Aveam masinile, casa si imaginea si totul era peste puterile mele. Petreceam foarte mult timp la petreceri si apoi totul s-a daramat din interior. In mod ciudat, m-am simtit chiar usurat cand s-a intamplat. Eram in punctul in care dobanzile erau de 60%, totul s-a prabusit. Am scapat de tot – mi-am vandut casa sub pretul pietei”, a spus Cowell. Si uite asa, dintr-un producator de succes, s-a trezit dintr-odata falimentar. “Sa pierzi totul este cea mai importanta lectie pe care o poti invata. M-am intors in casa parintilor si am luat-o de la capat. De atunci, tot ce am facut a fost diferit”, a mai marturisit Simon. Se pare ca acesta si-a insusit lectia si a reusit sa-si revina spectaculos, devenind din nou multimilionar.

Text: Bianca Badescu