Simona Balanescu – “Am lucrat pana in luna a opta”

Simona Balanescu “Oricand un bebelus este o binecuvantare”, spune Simona Balanescu, dupa nasterea lui Marc . Afla impreuna cu Tonica cum a fost acesta experianta pentru Simona.

Indiferent de varsta, totul se schimba
Simona nu considera ca ceea ce este bun pentru ea poate fi universal valabil pentru altii. Ea l-a adus pe lume pe Marc la 35 de ani, intr-un moment in care realizase suficient de multe pe plan profesional.

Dar chiar si asa, totul s-a schimbat. Tot ce era inainte bine stabilit si de la sine inteles, acum e aleator, planurile le face in functie de Marc. Si-au dorit cu tot sufletul acest copil, de aceea aceasta rasturnare aproape completa a vietii.

 

 

Cum afecteaza sarcina serviciul
Din fericire, Simona nu a avut probleme in perioada sarcinii. Mamicile stiu despre ce este vorba, “este o stare absolut fascinanta atunci cand esti insarcinata, vorbesti cu copilul, ai impresia ca-l intelegi si curiozitatea de a-l vedea pe «interlocutor» este foarte mare.” Si a fost o mamica model, singurele pofte pe care le-a avut fiind in primele 2 luni, cand visa numai la piure si castraveciori murati. Cu alte pofte nu l-a mai chinuit pe Razvan al ei. Serviciul? Nu a fost afectat prea tare, deoarece a avut o sarcina foarte buna, care nu i-a creat dificultati, asa ca a lucrat pana la opt luni si jumatate. “Am lucrat chiar in avans, am lasat materiale inregistrate, care s-au difuzat cat am stat cu Marc acasa. Din punct de vedere profesional, realizasem cam tot ce imi dorisem, ceasul biologic deja sunase, asa ca nu am stat pe ganduri. Ne-am dorit acest copil si, din fericire, l-am avut fara sa asteptam prea mult venirea lui pe lume, fara sacrificii in cariera.”

A nascut normal, cu epidurala
In primele zile dupa nastere, nu i-a fost prea usor, pana s-a acomodat. Se temea sa nu ii faca rau copilului ei. Frica i-a fost la inceput, la baita, dar a ajutat-o Razvan si au primit impreuna sfaturi foarte folositoare de la familie. Nasterea a fost de neuitat. Bucurie, teama si curiozitate. A nascut normal, cu epidurala. Simona recomanda varianta aceasta tuturor viitoarelor mamici. “Esti tot timpul constienta, traiesti din plin momentele acelea unice, iar durerea este una suportabila. Iar dupa epidurala, dispare complet orice senzatie de disconfort.”

Marc este “minune, veselie si bucurie”
Am rugat-o pe Simona sa se limiteze la numai trei cuvinte reprezentative pentru Marc, iar acestea au fost: “minune, veselie si bucurie”. Iar daca ar putea sa-si caracterizeze copilul mama, isi inchipuie ca ar spune despre ea ca este: “dragoste, fericire si papa bun. Sunt sigura ca asta crede despre mine. Este foarte precoce! Ne-am inteles din priviri din prima clipa. Observa tot, nu ii scapa nimic, este vesel, inteligent si tare frumusel.”

Fructe si iaurturi ca alimentatie sanatoasa
“Am luat 14 kg, la carte scrie ca poti lua intre 12 si 14 kg si de aceea nu am avut probleme cu silueta, cred. Am scapat la nastere de 7 kg, apoi in doua saptamani de restul. Mi-am revenit foarte repede, nici nu se vedea ca am nascut. A contat si faptul ca m-am descurcat singura cu bebelusul, doar Razvan m-a ajutat atunci cand avea timp.” S-a ferit pe tot parcursul sarcinii, dar si dupa aceea de alimentele care au multe calorii si nicio valoare nutritiva, nu a mancat sarat ca sa nu retina apa, nu a fumat, nu a baut cafea sau alcool. Oricum mananca sanatos, de exemplu nu poate trai fara fructe si iaurturi!

Sarcina pentru Razvan
Razvan nu a pierdut nimic. A filmat nasterea, apoi a ramas cu Simona si Marc in maternitate, ceea ce a ajutat-o foarte mult, pentru ca nu s-a simtit ca la spital. “A fost un moment unic, poate cea mai frumoasa experienta din viata noastra !”

“Nu amana prea mult momentul aducerii pe lume a unui copil. Uneori timpul nu iarta si cand te hotarasti poate sa fie prea tarziu. Ar fi un mare pacat!”

 

FOTO: Antena 1