Simona Patruleasa si fiica ei, Ingrid, la joaca, alaturi de copiii cu autism

Simona_si_Ingrid_-_8842De curand, vedetele Stirilor Kanal D Simona Patruleasa, Silvia Ionita, Bianca Ionita si prezentatorul emisiunii “Asta-i Romania”, Mihai Ghita, au fost alaturi de copiii cu autism si de parintii acestora la atelierele de pictura si lucru manual organizate la Vitantis Shopping Center de Kanal D, Asociatia Invingem Autismul si Programul Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group. 

Copiii cu autism si cei tipici au avut ocazia sa se joace impreuna si sa se bucure de spectacolul micutilor interpreti si dansatori ai trupei Contrapunct, precum si de concertul la chitara sustinut de Horia Rizea, autorul in varsta de doar 13 ani al cartii “In zbor barba nu creste”(continand povestiri despre sora lui cu autism). Bianca Ionita si Mihai Ghita au fost prezentatorii evenimentului, precum si cei care au coordonat alcatuirea unui puzzle urias, la realizarea caruia au participat toti copiii prezenti, ajutati de Silvia Ionita.

Simona Patruleasa a venit la eveniment insotita de fiica ei, Ingrid, si i-a indemnat pe cei prezenti si pe telespectatorii Kanal D sa doneze 2 euro, prin SMS, la 8842.
Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” si activitatile destinate copiilor continua in fiecare sambata, in Vitantis Shopping Center (Adresa: Soseaua Vitan Barzesti, nr. 7 A; harta: http://www.vitantis.ro/contact/), pana pe 13 octombrie.  Fondurile stranse in urma campaniei Stirilor Kanal D si Invingem Autismul vor ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.

Text: Andreea Popescu