Simona Patruleasa: “Visul meu s-a indeplinit odata cu venirea pe lume a lui Ingrid.”

Prezentatoarea stirilor Kanal D din weekend, Simona Patruleasa, a vorbit intr-un interviu acordat pentru Tonica TV, despre unul dintre cele mai dureroase momente din viata sa: pierderea sarcinii. Simona este casatorita de 4 ani cu omul de afaceri Sabin Ivanof, impreuna cu care are o fetita pe nume Ingrid, in varsta de 3 ani. Pentru a putea deveni mama, Simona a fost nevoita sa apeleze la tratamente de fertilizare, atat prima cat si a doua oara. Din nefericire, nu a reusit sa-i ofere micutei Ingrid un fratior sau o surioara si este hotarata sa nu mai faca demersuri in acest sens.

 Tonica TV: Cum arata o zi in familie din viata voastra?

Simona Patruleasa: Dimineata mi-o petrec cu Ingrid, pranzul asemenea, dupa-amiaza la fel si seara tot cu ea, pentru ca eu lucrez in weekend si atunci stau nonstop cu ea; 90% din timp il aloc lui Ingrid.

 

Tonica TV: I-ai descoperit vreo pasiune? Picteaza? Canta?

Simona: In primul an de viata asculta foarte multa muzica si romaneasca si straina, dar acum are o perioada cand nu mai asculta muzica, sau ii place muzica, dar din filme. Are ureche muzicala, de asta sunt sigura! In rest, ii place sa deseneze si modeleaza foarte mult.

 

Tonica TV: Ce valori morale incerci sa-i insufli micutei Ingrid?

Simona: Incerc sa o fac sa inteleaga ca trebuie sa vorbeasca frumos si sa-i respecte pe ceilalti. E foarte greu la varsta asta pentru ca e mult prea mica! Intelege, in schimb, din desene animate ca sunt personaje bune si rele si ca cele rele sunt urate.

 

Tonica TV: Ce consideri ca nu ar trebui sa-i spuna niciodata o mama copilului sau?

Simona: Este o intrebare buna la care ma voi gandi! Noi, oamenii mari, mai avem momente cand mai scapam cuvinte nepotrivite in fata copiilor si atunci, eu incerc sa am grija ce spun in fata ei.

 

Tonica TV: Exista o meserie cu care nu ai fi de acord? I-ai impune copilului ce drum sa-si aleaga in viata?

Simona: Probabil ca as incerca sa o influentez pentru ca nu mi-as dori sa faca un sport care sa o canalizeze atat de tare si sa nu mai aiba viata ei si, mai ales, sa nu mai aiba copilarie.

 

Tonica TV: In cresterea lui Ingrid ai avut vreun moment cand te-ai simtit coplesita si nu stiai cum sa faci fata?

Simona: Da! Acum! Acum la 3 ani am momente in care ma simt coplesita si in care ma simt putin depasita de situatie, dar se mai impune si tati si mai facem cu schimbul si atunci incercam sa ne descurcam.

 

Tonica TV: Stiu ca a fost o perioada dificila pentru tine, pentru voi… pierderea sarcinii. Ce s-a intamplat?

Simona: Pur si simplu s-a oprit din evolutie fatul… Din cate am citit eu, foarte multe femei pierd sarcina in aceasta perioada, la 9 sau 10 saptamani… ceea ce mi s-a intamplat si mie.

 

Tonica TV: Cum ati depasit momentul? Mai ales tu?

Simona: Greu! Greu, dar asta este viata, si cu bune, si cu rele! Mergem inainte pentru ca nu avem ce face.

 

Tonica TV: Ce sfat le-ai da femeilor care au trecut prin acelasi lucru ca si tine?

Simona: Pentru mine a fost mai usor de suportat pentru ca o am pe Ingrid, dar sunt femei care trec prin asta si care nu au reusit sa aiba inca un copil si atunci este intr-adevar o mare trauma. Le-as spune sa nu renunte si sa lupte pentru visul lor pana la capat.

 

Tonica TV: Veti mai lupta si voi pentru visul vostru?

Simona: Visul meu s-a indeplinit odata cu Ingrid. Daca Dumnezeu o sa ne mai dea, este bine-venit, dar eu nu mai fac demersuri in sensul acesta. Daca Dumnezeu va vrea sa mai avem un copil, vom avea, daca nu, inseamna ca asa a fost sa fie!

 

Text: Madalina Manole