Simtul umorului in cuplu

De ce e bine sa ai simtul umorului ?Rasul este unul dintre cele mai extraordinare tonice mentale cunoscute de om. Este a doua emotie ca putere, pe care o poate exprima fiinta umana (prima fiind iubirea). Rasul poate risipi nelinistea, poate stapani stresul, depresia, teama sau ingrijorarea, poate stimula procesul de vindecare. Acesta prezinta serioase avantaje medicale, psihologice, sociale sau chiar spirituale.

Rasul este un jogging intern; el stimuleaza sistemul respirator, ajuta la oxigenarea corpului, detensioneaza muschii si este un calmant ideal. Scade pulsul si tensiunea arteriala.
Rasul poate sta la baza unei noi abordari, mult mai incitante, a vietii. Este mijlocul de comunicare ce poate trece de orice granite rasiale sau culturale.  Nu poti sa razi cand esti suparat; nu poti sa razi cand esti ingrijorat; stresul, ingrijorarea si rasul nu sunt compatibile.
Rasul nu are calorii, e fara cofeina, fara sare, fara conservanti si aditivi, suta la suta natural si are aceeasi masura pentru toata lumea.
 
Sa stii sa razi de tine insuti
Una dintre cele mai constructive modalitati de utilizare a rasului este atunci cand poti rade de tine insuti; daca suntem in stare de asta, ceilalti nu prea mai apuca sa rada de noi. Umorul poate fi intalnit aproape in orice situatie de zi cu zi; este suficient sa stam putin sa ne gandim si sa privim imprejur si sa gasim imediat motive de amuzament. Rasul inseamna “Sunt OK si tu esti OK”; este o modalitate de a accepta ceea ce nu putem schimba. Nu e nevoie sa spui bancuri si sa distrezi pe toata lumea pentru a te bucura de simtul umorului. Trebuie sa combini umorul cu optimismul.

Aprecieri pentru cei care rad
Simtul umorului este extrem de important pentru ca romantismul si amuzamentul sa fie permanent in cuplu, umorul fiind un ingredient necesar pentru o comunicare eficienta.
Nici pe barbati, nici pe femei nu-i atrag acei reprezentanti ai sexului opus care se dovedesc incrancenati si lipsiti de umor. Trebuie insa, sa fim siguri ca partenerul considera intr-adevar amuzant ceea ce spunem pe seama lui si nu este un mod de a-l pune la punct.

Text: Mariana Mutuliga, psiholog