Sfaturi practice pentru sindromul premenstrual

sindromul premenstrual

Despre sindromul premenstrual a scris pentru prima dată endocrinologul american Robert Frank în 1931. Dureri de sâni, de cap, tulburări digestive, senzație de balonare (cântarul poate să arate cu 3 kg în plus), oboseală și proastă dispoziție, aproape jumătate din femei cunosc cu câteva zile înainte de ciclu menstrual aceste neplăceri. Ce putem face să ameliorăm aceste simptome, uneori atât de dezagreabile?

1)    Progesteron – el se poate lua sub formă de comprimate în a 16-a și a 25-a zi a ciclului. Acest tratament este eficace pentru femeile al căror sindrom menstrual a apărut la vârsta de 40 de ani, mai ales în cazul durerilor de sâni.

2)    Fito-estrogeni: sunt recomandați femeilor care suferă de migrenă și tulburări ale stării de spirit. Aceste substanțe de origine vegetală (copie a hormonilor feminini) se iau în timpul celei de-a doua jumătăți a ciclului. Au un efect pozitiv și sunt bine tolerați.

3)    O buna igienă a vieții. Limitați tutunul, alcoolul și cafeaua, dormiți suficient, beți multa apă, reduceți consumul de sare, evitați chips-urile, mezelurile, reduceți consumul de dulciuri.

4)    Iarba de mare și ceaiul verd au puteri diuretice.

5)    Exercițiul fizic pentru eliminarea toxinelor. Luptați contra stazei nervoase și retenției de apă alegând mersul pe jos, natația și plimbările. Farmaciştii Catena recomandă AquaSlim, de la Naturalis, datorita combinatiei de zinc, crom si a celor 9 extracte din plante are o actiune complexa, ajutand la pierderea in greutate, la detoxifiere si la eliminarea excesului de apa din organism.

6)    Calciul (produse lactate), magneziu (alune, ciocolată), vitamina B6 (soia, cartofi, gălbenușuri) pot juca un rol benefic asupra deprimării.