Sir Elton John lupta pentru cresterea gradului de constientizare a bolii HIV- SIDA

elton_john_hiSi celebritatilor le pasa! Sir Elton John a cerut guvernului Statelor Unite finantarea centrelor destinate cercetarilor in domeniul HIV-SIDA,  in timpul unei intalniri speciale, in Washington, DC. Interpretul hitului „The Crocodile Rock”, care a infiintat propria lui organizatie de caritate pentru a ajuta la cresterea gradului de constientizare a bolii, si-a exprimat liber parerea despre gravitatea problemei in timpul International AIDS Conference.

Sir Elton John a continuat eforturile sale de a atrage atentia asupra acestei probleme care este in continua crestere si afecteaza din ce in ce mai multi oameni si in timpul unui eveniment sustinut la Capitol Hill.

Conform presei, Elton a rugat Senatul sa ia parte la finantarea a cat mai multe centre care ii adapostesc pe bolnavii de HIV. Totodata, artistul de 65 de ani a vorbit deschis despre crancena boala.

“Ar fi trebuit sa fiu mort. La 3 metri sub pamant, intr-un sicriu. Pentru ca ar fi trebuit sa iau HIV in anii 1980 si sa mor apoi, in anii 1990. Exact ca Freddie Mercury, exact ca Rock Hudson. Exact ca multi alti prieteni si persoane dragi mie. In fiecare zi ma intreb cum am supravietuit”.
Datorita initiativei luate, Sir Elton John devine astfel una dintre celebritatile care s-au implicat cel mai mult in strangerea de fonduri destinate cercetarilor in domeniul HIV-SIDA.

 

Text: Andreea Popescu