Slimming face sau „față de păpușă”

Foarte multe persoane au fața ovală sau rotundă și, indiferent de pierderea in greutate prin diverse diete, observă ca nu pot scăpa de volum la nivelul feței.

Dar există deja o soluție, un tratament ce reconturează trăsăturile și evidenţiază linia mandibulei. Rezultatul este un efect de ridicare a pomeţilor şi de micşorare a bărbiei. Este vorba despre “slimming face”, procedură cunoscută în estetică drept una dintre metodele eficiente de subţiere a feţei.Cum se obține slimming face

Procedura de “slimming face” se realizează în cabinetul medicului estetician. Aceasta se face cu ajutorul firelor bioresorbabile și a toxinei botulinice la nivelul mușchilor maseteri. Astfel se obține acest efect care face fața să arate ca cea a femeilor din Asia.

Slimming face nu e o procedură grea şi chirurgicală. Din contră, se realizează foarte uşor prin introducerea unor fire resorbabile. Se foloseşte o cremă anestezică, procedura fiind extrem de rapidă, aproximativ 30 de minute. Această procedură se poate efectua în orice perioadă a anului. Rezultatele încep să se cunoască după 10-14 zile. Pentru conturarea feţei, tehnicile sunt personalizate.

In general, ridurile statice apar in jurul varstei de 40 de ani, cand fibrele elastice si colagenul sunt alterate de inaintarea in varsta si nu mai au capacitatea de a contracara procesul de lasare a muschilor.

Rilastil Hydrotenseur este o linie de produse dermato-cosmetice special conceputa pentru prevenirea si atenuarea ridurilor care apar in mod firesc pe masura ce inaintam in varsta.

 

Ce mai trebuie să știi?

Dincolo de efectul estetic, acest tratament se face și persoanelor cu hipertrofia mușchilor maseteri (fălci, pe intelesul tuturor). Fie că acest defect este din cauze constitutionale, fie  ca „moștenire” de familie sau din cauze medicale, așa cum ar fi bruxismul (scrâșnitul din dinți).

Pe lângă scopul estetic, injectarea toxinei botulinice în mușchiul maseter poate avea și alte beneficii medicale, cum ar fi:

–  tratarea bruxismului dentar (scrâșnitul dinților în timpul nopții/somnului)

– reducerea problemelor articulației temporo-mandibulare (pe fondul dezvoltării în exces a mușchiului maseter)

Monica Bârlădeanu, Dana Săvuică, Cristina Spătar, Carmen Negoiţă și Andreea Antonescu sunt câteva din vedetele de la noi care au apelat la această procedură de “întinerire” a feței.

Text Cristina Dudău

Foto Facebook