Smokey eyes, noul trend al erei măștii de protecție

În timp ce Virginie Viard, directorul de creție Chanel, și-a prezentat colecția spring-summer 2021 pe podiumurile de la Paris Fashion Week, Lucia Pica a avut o sarcină dificilă, machiajul modelelor.

Inspirate de actițele de cinema,  modelele au defilat pe o pistă cu propria versiune a semnului iconic de la Hollywood, care spunea – ce altceva? – C-H-A-N-E-L.

Amestecul de glamour Old Hollywood, cu noua eră hollywoodiană și chicul New Wave care au fost drept sursă de inspirație pentru colecția de haine – seturi de fuste Tweedy, pantaloni denim, în tonuri pastel și rochii maxi cu imprimeu floral!

Puncte de referință pentru designerul mondial de machiaj și culoare Chanel, Lucia Pica, care a concentrat machiajul spre un look internațional pentru cool-rockish-girls: fardul de pleoape negru. Amestecând pigmenți denși, negrii precum cărbunele pe pleoapa superioară a oferit un efect aproape gotic – „Are un vibe Winona Ryder din anii 90”, a dezvăluit Pica într-un interviu acordat pentru British Vogue.

Fardul mat a fost compensat de tenul machiat fresh și de buzele roz și s-a întâmplat să ofere propunerea de frumusețe perfectă pentru cel mai mare accesoriu din primul rând al spectacolului: măști de față albe distribuite la ușă.

„Trebuie să ne gândim la ochii noștri acum că îi folosim mult mai mult pentru a ne exprima sentimentele”, a adăugat Pica, menționând că în ultima perioadă a folosit mai mult rimel și fard de ochi, ca de obicei. „Nu puteți vedea când ne zâmbim unii altora, așa că sublinierea ochilor va ajuta.” Considerați-o o strategie de machiaj chic pentru vremuri incerte.

Text: Iulia Mirică

Foto: Hepta,Vogue