SONIA ARGINT IONESCU, frumoasa si faimoasa

Prezentator TV si designer de bijuterii, Sonia Argint Ionescu s-a nascut in Bucuresti. Dupa absolvirea Liceului German ”Goethe” (fostul ”Hermann Oberth”) a urmat cursurile Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, sectia Germana-Spaniola, Universitatea Bucuresti. In 2000, in urma unui casting efectuat la Scoala Germana a fost aleasa pentru a prezenta emisiunea   in limba germana de la TVR 1.  A moderat emisiunea ”Toti impreuna”, emisiune in limba germana, pe TVR 2 si pe TVR International, iar in prezent cei interesati de emisiunea in limba germana o pot urmari pe TVR 1, la Germana… la 1. 

            Sonia, om de televiziune…

 

In 2004 si 2005 a fost una dintre prezentatoarele Festivalului International de Muzica „Cerbul de Aur” de la Brasov si  a fost aleasa sa realizeze un interviu in exclusivitate in limba germana cu Thomas Anders, fost membru al celebrei formatii a anilor ’80, ”Modern Talking”. Apoi a fost cea care a anuntat notele din partea României la Eurovision Song Contest 2013. In acelasi an, pe 1 iunie a moderat emisiunea  Copilarie pentru toti”,in beneficiul fundatiei ”Hope and Homes for Children” Romania.

 

…sotie si mama

 

            ”Educatia si cultura germana mi-au marcat copilaria si au consolidat evolutia mea ulterioara. Poate si de aceea sunt un om corect, punctual si pe care te poti baza” – a spus Sonia. ”Stiu ca cei sapte ani de acasa sunt cei mai importanti si de aceea doresc ca, impreuna cu sotul meu, sa ne crestem in acelasi mod cei doi baieti minunati”

 

          …Si designer de bijuterii

 

            Una dintre pasiunile Soniei, descoperita in ultimii ani este realizarea de coliere, cercei. „Totul a pornit de la o joaca, de la dorinta de a ma exprima intr-un mod creativ.

Aceasta dorinta am imbinat-o cu interesul meu pentru fashion, dar si cu necesitatea de a ma accesoriza, in lipsa unor produse de acest gen pe piata”.  Incurajata de sot, de familie si de prietenii care i-au cumparat pe loc primele creatii, Sonia Argint Ionescu a transformat  acest hobby intr-o afacere de succes. ”Eram in cautarea unei modalitati de exprimare… Mereu am stiut ca in mine se ascunde un artist dornic sa straluceasca, sa se afirme!”.

Creatiile ei au fost foarte apreciate de desgineri, de presa de specialitate, bijuteriile ei fiind purtate cu placere de multe vedete. Dupa succesul inregistrat cu colierele ”by Sonja”, aceasta a lansat o linie de cercei cu cristale „SWAROVSKI® ELEMENTS”. Cristalele livrate direct din Wattens, Austria de fabrica ”Swarovski”, monturile vintage ”Tombak”, placate cu argint si elementele din argint au fost atu-urile celei mai noi colectii care se remarca prin calitatea finisajelor si combinatia de nuante (Clear si Silver Shade, Black Diamond, Silver Night, Jet Hematite) si de de culori exotice – Siam, Rose, Turqoise, Chrysolite, Peridot, Fern Green, Montana, Erenite, Lime-Clear, Sahara.

 

Realizator: Oana Georgescu, Mihaela Moldoveanu

Operator:  Alex Andries

Editor:  Nicu Pojaru

Foto: arhiva personala a Sonjei Argint Ionescu

Locatie: Photoliu Showroom, Str. Constantin Aricescu nr. 18, Bucuresti