Sophia: “«UNCONDITIONAL LOVE» este o piesa… muncita: exact ca intr-o relatie in care totul se construieste pas cu pas”

 MG 1981Este sofisticata si nonconformista in acelasi timp, iubeste frumosul si este indragostita de iubire, dupa cum declara chiar ea: “Ma numesc Soldatul iubirii”. Aceasta este Sophia, o cantareata de exceptie, un om minunat si plin de iubire, pe scurt… o femeie complexa. Cum este Sophia pe scena si dincolo de ea, pasiunea ei pentru moda, dar si multe alte lucruri inedite, va las sa descoperiti in randurile ce urmeaza!

 Tonica: Spune-ne, in primul rand, cand si cum ai descoperit pasiunea pentru muzica?

Sophia: In familia mea, muzica ne-a fost prietena dintotdeauna. Ne-a alinat, ne-a bucurat, ne-a implinit viata. Cant din copilarie, din vremea in care tata ma trezea dimineata ca sa ma duca la gradinita pe acorduri de chitara cu poezia “Rodica” a lui Vasile Alecsandri. “Ei cu grabire/ Ii sar in cale/Zicand «Rodica», floare de crin/ In plin sa-ti mearga vrerile tale/ Precum tu, draga, ne iesi cu plin”.

 

Tonica: Dintre toate piesele tale, care iti este cel mai aproape de suflet?

S: Cant despre iubire si lupt pentru iubire prin muzica mea; imi place sa cred ca in versurile pieselor mele se regasesc toti ascultatorii, pentru ca si ei au iubit, au suferit, au zambit, exact ca si mine. Ma numesc Soldatul iubirii 🙂 Obisnuiam sa spun ca melodia mea preferata este “My Love” pentru ca tot ce imi compune viata este “My Love”. Iubesc tot ce am, in parte, ca pe o singura iubire. Acum, spre sfarsitul raspunsului meu, realizez ca inca nu am alta preferinta… Raman la “My Love”.

 

Tonica: Ce ne poti spune despre cel mai nou single al tau, “Unconditional Love”? Care este mesajul piesei?

S: “UNCONDITIONAL LOVE” este o piesa… muncita: exact ca intr-o relatie in care totul se construieste pas cu pas 🙂 S-a lucrat aproape un an la ea, pentru ca de fiecare data, atat eu cat si Stefan (Connect-R) si Mayer ii gaseam noi valente, voiam alte sunete, probabil in functie de schimbarile din povestile noastre de dragoste. Mesajul este ca frumusetea si nebunia iubirii stau in sentimentul ce se naste in interiorul fiintei tale independent de ce tine de “in afara” ta. Iubirea nu incepe ca un troc. E o stare, un extaz, un abis ce tine de esenta fericirii supreme. Si mai e un secret cand simtim “Unconditional Love”: primesti iubire x 1000.

 

Tonica: Cu ce artist din Romania ti-ai dori sa faci un featuring? Care este preferatul tau?

S: Iubesc muzica si iubesc artistii nostri. Pe toti. Pentru ca sunt ai nostri si ne aduc fericire. Fiecare si-a gasit modul potrivit de reprezentare pe piata muzicala, fiecare isi poarta mesajul in forme evolutive considerabile de la un an la altul. Daca e sa aleg… o ador pe Loredana. Ea, pentru mine, este reperul artistului complet, matur, sever, ce a facut arta la cote reale de profesionalism.

 

Tonica: Stim ca, in afara de muzica, te-ai implicat si in moda. Care din cele doua ipostaze te reprezinta cel mai bine?

S: Ca orice femeie, am fost atrasa si de alta nuanta a frumosului: moda. Cred ca cele doua se impletesc frumos si reflecta fiecare parte din mine. Imaginea este importanta pentru mine, stiu ca interesul pentru acest aspect este unul ridicat. Muzica si moda fac parte din ceea ce inseamna preocuparea si placerea mea de zi cu zi, insa muzica ocupa locul intai in topul prioritatilor mele.

 

Tonica: “SOPHIA DE ROMANIA” este numele brandului sub care creezi. Defineste in cateva cuvinte stilul vestimentar propus de tine…

S: Eu cant si asta imi doresc sa fac pana la o suta de ani; nu sunt stilist, nu fac tipare si nu croiesc haine. Am o viziune personala usor mai curajoasa asupra modei, lucru inteles si realizat de Laura pentru prima colectie a brandului meu Sophia de Romania. Specialul si nebunescul viziunii Laurei au mers manusa cu ceea ce imi doream de la SDR. SDR propune haina ca element propriu si celebreaza regina din fiecare femeie, curajul de a te purta pe tine insati, de a rupe barierele.

 

Tonica: Ce te inspira in creatiile tale?

S: Atat textele pieselor mele, cat si conceptul hainelor pornesc de la experiente din zi cu zi, de la povesti interesante de viata, de la femei spectaculoase care, desi au fost doar mame sau casnice, au fost cele mai bune mame ever. Nu ma regasesc in personaje fabricate, ci in femei cu defecte si calitati. SDR creeaza pentru femeie si se inspira din tumultuosul si mirificul drum al unei existente de femeie.

 

Tonica: Ce inseamna, in conceptia ta, o femeie cu stil?

S: Stilul este felul particular in care femeia decide sa se prezinte in fiecare moment al vietii ei. Incepe de la modul in care mananci, raspunzi la telefon, te certi in trafic sau iti iubesti partenerul. Stilul inseamna sa stii sa iti porti frumusetea, sa iti colorezi durerea sau sa iti reconstruiesti castelul tocmai daramat. Este amintirea pe care le-o lasi celorlalti despre tine.

 

Tonica: Care este parerea ta despre moda din Romania? Dintre designerii romani, care este preferatul tau?

S: A fost, ca pentru toata lumea, o perioada lunga de redescoperire in ultimii 24 de ani. Toata societatea a suferit transformari abrupte iar moda romaneasca nu a fost omisa. In ultimii ani, a inceput clar sa capete o identitate proprie, lumea mare incepe sa auda de noi. Apreciez si port creatiile romanesti, printre care Ana Alexe si Andreea Badala.

 

Tonica: Esti o femeie extrem de frumoasa si sofisticata. Ce faci pentru a te mentine atat de bine? Care este secretul tau?

S: Multumesc pentru compliment. Incerc doar sa-mi fie bine, sa ma simt bine cu ce fac si cu ce aleg, sa fiu fericita. Depind total de cum mi-e inima: buna sau rea… Iar rujul rosu si eye-liner-ul negru imi dau nota de “sofisticata” pe care tocmai am primit-o de la voi.

 

Tonica: Ce articol vestimentar din garderoba ta iti este absolut indispensabil?

S: Am o legatura aparte si definitiva cu pantofii mei. Renunt la tot, dar nu la ei!

 

Tonica: Ce planuri ai pentru vacanta de Paste? Te-ai gandit la o destinatie anume?

S: An de an ma intorc in Moldova mea draga, la Roznov. In casa mea, a copilariei mele si a temeliei inceputului meu in viata. Pastele inseamna pentru mine familie, biserica de acasa, duhovnicul meu, mormantul bunicilor, lumina!

 

Text: Alexandra Lupu