Cum ne îngrijim sprâncenele în izolare

Nu mai este mult şi în curând vom ieşi din izolare. Unele am încercat să ne tundem sau să ne vopsim părul singure în această perioadă, dar poate că ar trebui să ne îngrijim un pic şi de sprâncene, pentru a nu ne speria colegii de muncă când ne vom întoarce la birou.

Am făcut un research pe net despre îngrijirea sprâncenelor şi iată ce am găsit!Curăţă sprâncenele

Înainte de a începe acest proces, asigură-te că nu există nici cea mai mică urmă de machiaj în zona ochilor, mai precis, în zona sprâncenelor.

Stabileşte forma naturală

Pentru a vedea exact ce formă au sprâncenele tale naturale, foloseşte un creion de sprâncene mai lung sau o pensulă de fard mai lungă. Aşază vertical creionul la fiecare margine a nasului, iar partea de sus a creionului va ajunge perpendicular cu zona de unde ar trebui să înceapă forma sprâncenii. Apoi, roteşte  creionul de la nas, la iris, aici ar trebui să fie partea din mijloc a sprâncenii, unde este cel mai bine definită. La final, mai roteşte o dată creionul, de la o margine la alta a sprâncenii şi vei vedea exact lungimea acesteia.

Completează golul

Odată ce ai curăţat sprâncenele, poţi începe să le umpli cu un fard sau un creion de sprâncene, dar exact pe forma pe care o aveai deja, cu acest mic ajutor vei defini mult mai bine forma naturală. Astfel, poţi vedea ce fire de păr sunt în plus, cele care depăşesc conturul formei sprâncenelor.

Smulge firele “rătăcite”

Pensarea firelor rebele este mult mai indicată în această perioadă, decât încercarea de a da o formă nouă sprâncenelor, pentru că este posibil să nu iasă cum ţi-ai fi dorit. Nu este momentul să abuzezi de penseta pe care o ai la îndemână. Mare grijă la zona din mijloc a sprâncenelor, cea care formează un arc, şi smulge doar câte un fir, nu mai multe, pentru că este probabil ca sprâncenele să aibă apoi două forme diferite. În cel mai rău caz,  poţi ajunge să extragi fire de păr şi din cealaltă sprânceană, iar amandouă să ajungă la aceeaşi formă, dar foarte subţiri.

Vizualizează în ansamblu

După ce ai făcut esenţialul, îndepărtează-te de oglindă şi vizualizează totul dintr-o altă perspectivă. Dacă sprâncenele se văd uniforme şi frumoase, atunci înseamnă că ai ajuns la rezultatul dorit, dacă nu, apropie-te de oglindă ca să le mai retuşezi.

Tunde firele foarte lungi

Este posibil ca unele fire de păr să iasă din forma definită de creion mai mult decât ar trebui şi să distrugă imaginea estetică a sprâncenelor. În loc să le pensezi şi pe acelea, ceea ce nu ar fi de recomandat din moment ce ai ajuns la forma dorită, poţi, cel mai bine, să le tunzi cu o forfecuţă de unghii. Ele se piaptănă şi se trag în sus cu o pensulă pentru sprâncene, înainte de a fi tunse, pentru a vedea firele mai lungi care ies din forma bine definită.

Eşti nesigură?

Dacă nu simţi că poţi face singură tot acest proces, foloseşte un concealer de culoarea tenului şi evidenţiază forma naturală a sprâncenelor. Apoi, smulge doar firele care sunt în plus şi care ies din formă.

Dă volum sprâncenelor

Pentru a le da un aspect mult mai viu, mai sănătos şi voluminos, poţi folosi şi un gel cu tratament de sprâncene rezistent la apă. El se îndepărtează uşor cu un cleanser.

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik