Spune-mi ce pantofi porti, ca sa iti spun ce personalitate ai

shutterstock 17809990Pun pariu ca nu te-ai fi asteptat niciodata sa iti zicem ca pantofii pe care ii porti iti tradeaza caracterul. Ei bine, se pare ca in 90% din cazuri, trasaturile unei persoane sunt tradate de pantofii acesteia. Si nu, nu noi zicem asta, ci psihologii de la Universitatea din Kansas, care au realizat un studiu in urma caruia s-a constatat ca pantofii dezvaluie multe lucruri despre personalitatea celui care ii poarta, conform „Daily Mail”.

Studiul realizat de catre psihologi a cuprins 63 de studenti carora le-a fost data sarcina de a analiza 208 perechi de pantofi. Rezultatul studiului, desi a fost unul surprinzator, a descris intocmai personalitatea celui care poarta un anumit model de pantofi. Prin urmare, s-a constatat faptul ca oamenii placuti, simpatici, comunicativi, foarte sociabili poarta pantofi comozi; persoanele ce au caracter agresiv tind sa poarte mai mult pantofi incomozi, dar chic (frumusetea cere sacrificii, nu?:) ); persoanele cu un temperament calm poarta pantofi cu modele inestetice, in timp ce persoanele dependente emotional, cele care se tem pentru stabilitatea relatiilor lor poarta pantofi foarte bine ingrijiti.

Mai mult de atat, in urma unui alt studiu realizat in acelasi domeniu, avand acelasi subiect de dezbatere, s-a descoperit ca persoanele care au cumparat mai mult de trei perechi de pantofi sport pe an au fost cu 61% mai predispuse la a-si etala calitati de lider decat cele care nu au cumparat deloc astfel de incaltaminte.

Acestea fiind spuse, spune-mi ce pantofi porti, ca sa iti spun ce personalitate ai :).

Text: Andreea Popescu