Spune-mi cum dormi ca sa-ti spun ce fel de persoana esti

spune-mi cum dormi ca sa-ti spun ce fel de persoana estiAi observat cum te pozitionezi atunci cand te pregatesti sa dormi? Opt din zece persoane au propriul lor ritual inainte de a adormi. Esti constient de pozitia in care dormi, dar nu te-ai gandit pana acum ca aceasta ar avea vreo legatura cu personalitatea ta.

In urma unui studiu realizat pe un esantion de 14.231 de persoane, oamenii de stiinta din cadrul Sleep Assessment and Advisory Service au studiat cele mai comune pozitii de dormit si au gasit o legatura stransa intre pozitie si personalitate.

Astfel, s-a constatat faptul ca persoanele care dorm in pozitia fatului au tendinta de a-si face griji in ceea ce priveste viitorul. Persoanele care dorm in aceasta pozitie sunt persoane timide si sensibile.

Persoanele care dorm cu ambele brate in fata si pe o parte intra in categoria persoanelor care adopta pozitia “Cel care tanjeste”. Ei arata aparent ca si cum ar astepta sa prinda ceva. Aceasta pozitie ar putea avea drept cauza faptul ca aceste persoane au nevoie de perioade lungi de timp pentru a lua o decizie. Ele sunt deschise la minte, dar au tendinta de a fi suspicioase si, uneori, cinice.

Persoanele care dorm pe burta, cu mainile in jurul pernei si cu capul intors intr-o parte adopta pozitia “In cadere libera” si sunt persoane de incredere, comunicative.

 

Text: Andreea Popescu