Statistici surprinzatoare despre sex

Statistici surprinzatoare despre sexFie ca este vorba despre dimensiunea penisului, despre nivelul de risc in ceea ce priveste transmiterea bolilor sexuale, despre numarul de parteneri, intotdeauna este bine sa cunoastem… cifre. In randurile de mai jos va prezentam cele mai surprinzatoare si interesante statistici facute in ceea ce priveste sexul. Cate persoane se imbolnavesc de boli cu transmitere sexuala, cate femei isi iau concediu de maternitate sau de cate ori poate atinge o femeie orgasmul, aflati din randurile de mai jos.

 

 

  • Boli cu transmitere sexuala

Cel putin 50% dintre barbatii activi sexual si femei vor avea o infectie genitala cu HPV la un moment dat in viata. HPV, sau papilomavirusul uman, vine in ambele forme: cu risc scazut – poate provoca veruci genitale, si cu risc ridicat – poate provoca cancer de col uterin. In 90% dintre cazuri, sistemul imunitar al organismului va lupta impotriva bolii timp de doi ani.

Sursa: Centers for Disease Control and Prevention

 

  • Ti-ai luat concediu de maternitate?

Doua treimi dintre femeile care au avut primul lor copil intre anii 2001 si 2003 au lucrat in timpul sarcinii, iar 80% dintre aceste femei au inceput munca in termen de o luna sau chiar mai putin de la nastere. Comparativ, in perioada cuprinsa intre anii 1961 si 1965, 44% dintre femei au lucrat in timpul sarcinii (35% au inceput serviciul la o luna sau mai putin dupa sarcina).

Sursa: US Census

 

  • Cati parteneri sexuali ai avut?

Potrivit unui sondaj realizat in randul adultilor cu varste cuprinse intre 20-59 de ani, femeile au in medie patru parteneri sexuali de-a lungul vietii lor, in timp ce barbatii au in medie sapte partenere.

Sursa: National Center for Health Statistics

 

  • Orgasm la fiecare contact sexual?

In timp ce 75% dintre barbati ajung mereu la orgasm in timpul actului sexual, doar 29% dintre femei ating aceasta performanta. In plus, cele mai multe femei sunt in imposibilitatea de a ajunge la orgasm prin contact sexual vaginal si au nevoie de stimularea clitorisului.

Sursa: National Health and Social Life Survey

 

  • Ai o canapea confortabila?

Aproximativ 1 din 10 adulti casatoriti (12%) spun ca de obicei dorm singuri.

Sursa: National Sleep Foundation

 

  • Cand ti-ai pierdut virginitatea?

Conform statisticilor, barbatii isi pierd virginitatea la varsta de 16,9 ani, in timp ce femeile la 17,4. Si un nou studiu arata ca genetica poate fi un factor important in ceea ce priveste inceperea vietii sexuale: trasaturi mostenite, cum ar fi impulsivitatea, pot face o persoana sa fie mai mult sau mai putin dispusa sa faca sex la o varsta mai mica.

Sursa: Kinsey Institute; California State University

 

  • Ai nevoie de ajutor?

Aproximativ 5% dintre barbatii de 40 de ani si 15% pana la 25% dintre barbatii de peste 65 de ani se confrunta cu disfunctie erectila.

Sursa: National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases

 

  • Conteaza marimea?

Relaxati-va, baieti! Indiferent de ceea ce credeti sau ceea ce ar putea filmele sa sugereze in aceasta directie, in Statele Unite ale Americii, penisul erect mediu este de cinci pana la sapte centimetri lungime si are o circumferinta de patru pana la sase centimetri.

 

Sursa: Kinsey Institute

Text: Andreea Popescu