Steven Spielberg: “Ray a fost muza mea”

Steven Spielberg: “Ray a fost muza mea”Steven Spielberg a adus un omagiu celebrului autor Ray Bradbury. Legendarul scriitor de science-fiction a decedat ieri (5 iunie), la varsta de 91 de ani. Spielberg a explicat intr-o declaratie ca scribul „Fahrenheit 451” a avut o mare influenta asupra carierei sale.

„Ray a fost muza mea pentru cea mai mare parte a ecranizarilor din cariera mea. In lumea science-fiction-ului, a fanteziei si a imaginatiei, el este nemuritor.”
Se pare ca sentimentul de apreciere era reciproc intre scriitor si regizor. Regretatul Bradbury a vorbit, in urma cu cativa ani, despre pasiunea lui pentru munca lui Spielberg. In anul 2003, Ray a declarat, pentru cotidianul Newark Star Ledger, ca, in viziunea lui, Spielberg este un geniu: „Intalnirea noastra a dus la realizarea celui mai bun film facut vreodata de acest gen. Spielberg este un geniu in adevaratul sens al cuvantului.”
Printre cei care au adus omagii regretatului autor se numara si Mark Gatiss, Duncan Jones si Armando Iannucci.

 

Text: Andreea Popescu

iunie 13th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate