Stii sa fii independenta in cuplu?

Stii sa fii independenta in cuplu?Ce ma intriga cel mai mult la Mara, o veche prietena din copilarie, este satisfactia de care da dovada cand declara ca este o femeie „single”. Ea crede ca doar singura isi poate duce la bun sfirsit planurile profesionale si isi poate canaliza intreaga energie pe autocunoastere.

Desi nu am vrut sa o critic, decizia ei m-a pus in fata unei adevarate dileme. Daca iubim trebuie sa ne schimbam radical, sa ne reprimam dorintele de formare individuala, doar pentru a ne pastra persoana iubita alaturi? O relatie adevarata presupune ca partenerii sa se accepte asa cum sunt, iar daca exista iubire adevarata atunci nu ar trebui sa vorbim despre modificari de comportament sau despre sacrificii personale.

 

 

Pastreaza-ti individualitatea si credintele

Daca iubitul tau da semne ca este intimidat de independenta ta, apeleaza la cateva trucuri care ii vor da de inteles ca este o parte importanta a vietii tale. Evita sa afirmi ca nu ai nevoie de un barbat in viata ta si lasa-i senzatia ca el conduce in acest „tango” al vostru. Pastreaza-ti calitatile de lady, dar si individualitatea, credintele, propriile hobby-uri si aspiratii profesionale. Ofera-i din cand in cand complimente. Pastreaza-ti opiniile personale asupra lucrurilor si asupra oamenilor care va inconjoara, dar nu incerca sa i le impui si partenerului tau.

 

Echilibru intre intimitate si solitudine

In alta ordine de idei, inainte de a fi un concept legat exclusiv de forta materiala si de cariera, independenta este legata mai ales de puterea de a constientiza faptul ca trebuie sa mentii echilibrul intre intimitate si solitudine. Doar tu esti responsabila pentru implinirea ta sufleteasca, iar cand iti dai seama de acest lucru, poti spune ca ai atins pragul de sus al maturitatii emotionale.

 

Text: Catalina Pavel

septembrie 7th, 2010 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate