Stim sa definim iubirea?!

shutterstock 31697698Iubirea, un sentiment pe cat de frumos pe atat de greu de inteles si de explicat in cuvinte, nu a fost, nu este si nici nu va fi perfecta vreodata. Sunt doar momente bune, dar si rele ce intretin o relatie si ii aduc continuitate.

Lucrurile marunte sunt cele mai frumoase, momentele in care partenerul ne surprinde placut sunt speciale si cu o doza de nebunie frumoasa. Iubirea are ca sinonime “dragoste”, “amor”, toate aceste apelative induc o traire puternica si emotionala.

  • Exista iubire sau doar o senzatie de atasament?

Atunci cand petreci momente frumoase alaturi de o persoana, in mod sigur te si atasezi din punct de vedere emotional, iar de aici pana la iubire nu va mai despart decat alte cateva clipe frumoase unul langa celalalt, intelegerea de care aveti nevoie amandoi si totul se poate transforma intr-o poveste de iubire.

Iubirea este traita si aratata diferit de fiecare dintre noi in parte, fiecare are propriul sau mod de a-si arata sentimentele, unii arata mai mult, altii poate mai putin, dar chiar si asa, si ei iubesc.

Fluturasii in stomac sunt vestitorii unei frumoase idile, ei apar in momentul in care atractia exista si se inmultesc daca aceasta poveste continua, dar te poti si insela in aceasta privinta si primele semne pe care tu le-ai crezut propice pentru o relatie frumoasa pot fi doar iluzii.

  • Ce te faci daca iubirea se transforma doar intr-o obisnuinta?

Trecand peste senzatia de atasare, dupa o vreme sentimentele se aprofundeaza si de aici poate incepe cu adevarat iubirea, perceputa, bineinteles, de fiecare dintre noi diferit. O iubire frumoasa si sincera la inceput se poate transforma mai tarziu intr-o obisnuinta, o rutina de zi cu zi, iar aici intervin schimbarile.

Schimbarile sunt bine-venite in aceste situatii, iar daca va dati seama ca iubirea dintre voi mai exista, atunci cu siguranta veti putea face ceva in avantajul relatiei voastre, daca nu, lucrurile fortate nu duc la niciun rezultat bun. Sentimentul poate aparea repede, dar cu o rapiditate la fel de mare poate disparea!

 

Text: Maria Camelia Diaconu