“Succesul înseamnă fericire”

Olimpia Melinte, interpreta personajului principal din serialul-dramă „Vlad” a împlinit 34 de ani pe 7 noiembrie. Cu această ocazie e a pus pe rețelele sociale o imagine în care se vede clar că este însărcinată în patru luni.Soțul i-a descoperit sarcina

Invitată în platoul emisiunii Vorbește Lumea, Olimpia a dezvăluit că soțul ei, Constantin Luca, a fost cel care și-a dat seama că era însărcinată. “M-a luat prin surprindere. Ceea ce este incredibil este că și-a dat seama soțul meu că sunt însărcinată. (…) Zic: «N-are cum, sunt obosită de la stres, de la filmări». Și-a dat seama pentru că îmi era foarte somn. Ajungeam acasă după o zi de filmări și de obicei mai rezistam 3-4 ore prin casă cu copilul. Măi, la 20.30 picam lată.  Pe lângă asta, mi-era foame non-stop. Mă enervam cumplit dacă n-aveam mâncare și ce-mi doream eu să mănânc. El, na, știind cum a fost la primul [copil], a zis: «Cred că se întâmplă». A plecat de acasă și a venit cu testul de sarcină. Fix așa a fost. A avut dreptate. Sasha era cu noi, dar nu i-am spus imediat. Ar trebui să nasc în aprilie.

Din nou la facultate

Dar asta nu înseamnă că își amână planurile pe care le făcuse înainte de aflarea acestei vești. “În timpul liber îmi place să citesc. O să am de pregătit și teza de doctorat, pentru m-am întors la facultate, îmi era dor de cursuri. Am reușit și am intrat anul acesta la doctorat. Fac sport, călătoresc. Lui Sasha, fiul nostru, i-a plăcut foarte mult perioada asta în care am stat împreună”, a povestit  actrița după încheierea perioadei de carantină din primăvară.

Iată mai jos interviul acordat ediției print a revistei Tonica

“Imaginația e mai importanta decât experiența de viață”

Acum în vârstă de 34 de ani și mama unui băiețel de șase ani, Olimpia Melinte a răspuns pentru cititoarele Tonica câtorva întrebări care dezvăluie cum este una dintre cele în vogă actrițe ale momentului și dincolo de platourile de filmare.

Joci rolul principal feminin din „Vlad”, serialul-momentului, cât de tare s-a schimbat viața ta de la debutul și până în prezent?

Lucrurile esențiale au rămas la fel, iar notorietatea s-a împletit pur și simplu printre treburile zilnice, repetiții, familie și proiectele noi.

Cum e relația dintre tine și colegii cu care joci in „Vlad”?

Suntem o mare familie, vorbim aproape zilnic, ne bucurăm de fiecare episod împreună, ne criticăm atunci când e cazul, dar ne susținem unii pe alții. Am fost norocoasă să-i am aproape pe toți cei alături de care am lucrat, de la colegii mei actori până la regizori și echipa din spatele camerelor!

Există vreun proiect cinematografic în care ți-ai dori să joci, poate alături de un anumit regizor, actori?

Sunt mulți regizori și actori alături de care mi-ar fi plăcut să lucrez! E complicat să dau nume, dar știu sigur că mi-aș dori să joc cu toți colegii mei de generație, să am ocazia să filmez măcar o zi!

Care dintre personajele pe care le-ai jucat de-a lungul carierei tale ți-a plăcut cel mai mult, care a fost cel mai ușor rol de interpretat, dar și cel mai greu? Dar de care ești cea mai mândră?

Îmi e teribil de greu să aleg! Primul a fost cel mai complicat, Magda din “Cele ce plutesc”, în regia lui Mircea Daneliuc. Mi-a fost greu să mă apropii de ea, pentru că aveam emoții, eram stresată de teritoriul nou pe care pășeam și de faptul că nu o sa fac față proiectului. Uite, acum, Eliza îmi e dragă, e un personaj plin de necunoscut, așezat, puternic și sensibil, în același timp, senzual, dar rece, am pornit cu bucurie la drum cu ea. Mândră sunt mereu de urmatorul casting luat, de urmatorul proiect început!

Crezi că un bun actor are nevoie, pe lângă talent, și de o experiență de viață bogată pentru a da viață personajelor cât mai credibil?

Cred că imaginația e mai importanta decât experiența de viață, empatia și curiozitatea la fel.

“Visez la o casă cu curte”

Care este cheia succesului în viața? In ceea ce te privește, te consideri o femeie de succes?

Pentru mine, succesul înseamna să fii fericit cu ceea ce ai acolo unde ești, fără ca acest lucru să te împiedice să îți dorești mai mult. Sunt o femeie împlinită din clipa în care am devenit mamă, dar mi-am putut continua și meseria, puterea de a le îmbina pe amândouă mi-a adus echilibru și liniște.

Din exterior, viața ta pare una fabuloasă, perfectă, aș putea spune… Ce crezi că îți mai lipsește ca să fii pe deplin împlinită?

Sunt mici piese din puzzle care îmi lipsesc, dar sper să apară și ele cu timpul. Visez la o casă cu o curte în care să grădinaresc, de exemplu.

Cum s-a schimbat viața ta de când ai devenit soție? Dar mamă?

M-am responsabilizat mult în ultimii ani, sunt ceva mai atentă cu timpul meu și încerc să fac mereu alegerile potrivite pentru a-i avea cât mai mult alături pe ai mei. Mă bucur mai des de lucrurile mărunte, am sanșa să mă joc și să retrăiesc frânturi din copilărie.

Cum reușești să îți împarți viața între carieră și familie?

Învățând să mai spun și “nu” atunci când e cazul. Asta a fost o lecție greu de urmat, dar acum îmi e de folos și mi-a făcut alegerile mai clare.

Care sunt cele mai importante lecții de viata pe care consideri că le-ai primit de la părinți?

Lecția curajului, a respectului și cea a fericirii.

Vacanța cu cortul

Cum arată vacanța ideală pentru tine?

Cu rulota sau cortul într-un loc exotic, să ne trezim dimineața cu marea la doi pași, iar noaptea să ne putem uita prin telescop la lună și la stele.

Care au fost cele mai interesante experiențe de care ai avut parte în călătoriile tale?

Am facut canioning în Croația, am călărit prin pădurile din Cantabria, m-am pierdut prin agitația New York-ului, am mers pe urmele lui Dali în Figueres și am mâncat cei mai buni burgeri in Toronto. Iubesc să călătoresc, așa că nu există vacanța în care să nu îmi fac plinul cu adrenalină, cultură și delicii culinare.

Care este cel mai mare atu fizic al tău și ce ai schimba la tine, dacă ai putea?

Nu cred că am un atu. Nu prea mă dau in vânt după machiaj și cred că o femeie este frumoasă atunci când se simte bine în pielea ei, așa că nu aș schimba nimic la mine.

Care este ritualul tău zilnic de beauty?

Curățare, hidratare și protecție solară. Fără cei 3 pași tenul meu ar avea de suferit, mai ales pentru că am o piele sensibilă, care necesită o îngrijire specială.

Am pus 10 kg pentru un rol

Crezi în diete? Ai vreo dietă preferată? Care este aceasta?  Povestește-ne despre cum ai reușit să te îngrași pentru rolul din filmul „Selfie” și cum ai reușit să revii la greutatea inițială?

N-am ținut niciodată dietă, nici măcar atunci când a trebuit să slăbesc după Canibal și Selfie. Cât despre cele 10 kg pe care le-am pus pentru rolurile din filme, am avut parte de nutriționist, el mi-a făcut un regim serios, bazat pe mese bogate în carbohidrați, dar cu toate astea din sport nu m-am oprit nici în perioada acestui regim. În schimb, mâncam dublu când ma întorceam de la sală!

In ceea ce privește stilul vestimentar, ai un stilist cu care te consulți?

Nu mă consult cu nimeni, mă îmbrac așa cum simt și nu țin cont de ce e la modă, port ce mă avantajează și ce mă face să mă simt bine.

Cum îți place să te răsfeți în timpul liber?

Citesc, mă plimb, merg la teatru sau la film, mă joc și mai nou gătesc împreuna cu Sasha.

Text Cristina Dudău

Interviu Iulia Mirică

Foto PR, Hepta și Instagram