Supermodel – desemnat ambasador ONU

Cunoscutul supermodel rus, Natalia Vodianova a devenit ambassador ONU, pe problematica sănătății sexuale și reproductive.

Aceasta va lupta pentru a pune capăt prejudecăților legate de corpul femeilor.

“Relaţia societăţii cu ciclul menstrual şi sănătatea femeilor a fost tabu de mult prea mult timp. Este responsabilitatea noastră să redefinim cultural ceea ce este considerat normal”, a declarat modelul Natalia Vodianova în timpul unei videoconferinţe de presă.

“Ciclul menstrual este o funcţie normală a corpului. În calitate de ambasador UNFPA (Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie) al bunăvoinţei, vreau să acţionez pentru a construi o lume în care nu va mai fi nevoie să îl explicăm“, a continuat fotomodelul, citat de Digi24.

Colaborarea a început de la o postare de pe Instagram a vedetei, care avea mai multe comentarii negative, decât pozitive. Aceasta a postat o fotografie cu un absorbant, iar fanilor din țara ei li s-a părut un lucru nepotrivit să facă asta. Drept urmare, Natalia a fondat Let’s Talk, un ONG care ajută tinerele adolescente să se descopere.

“După 30 de minute mai târziu, aveam deja o mie de comentarii. Mă așteptam la comentarii de genul: <Bravo ție!> și <Este atât de important să vorbim despre asta>, dar 90% dintre comentarii erau negative, mai ales în limba rusă. Mă gândeam că aceasta este o problemă pentru India, dar eu primeam mii de astfel de comentarii din țara mea“, a declarat vedeta.

Astfel a început să colaboreze cu UNFPA și a reușit să extindă campania în Turcia, Nairobi, Minsk, Belarus, Tokyo și Davos. 

Vedeta se alătură altor ambasadoare UNFPA, ale bunăvoinţei, precum actriţa americancă Ashley Judd şi prinţesa daneză Mary Donaldson.Cine este supermodelul Natalia Vodianova

Natalia Mihailovna Vodianova, în vârstă de 38 de ani, este un cunoscut fotomodel rus. Pe lângă modelling, ea mai este și actriță, dar și antreprenoare. A devenit cunoscută în industrie încă de când avea 17 ani, când s-a mutat la Paris și a început colaborarea cu o agenție specializată, iar celebritatea i-a adus-o proiectul cu brand-ul Calvin Klein.

În 2012, Natalia s-a poziționat pe locul al treilea în topul Forbes ca fiind una dintre fotomodelele cu cele mai mari venituri. S-a estimat că într-un singur an a câștigat peste 8,6 milioane de dolari. De-a lungul anilor, rusoaica a defilat pentru brand-uri precum:  Guerlain, Givenchy, Prada, Calvin Klein, Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Nina Ricci, Versace, Yves Saint Laurent, L’Oréal, H&M, David Yurman, Marc Jacobs, Stella McCartney, Diane von Fürstenberg, Hugo Boss, Miss Sixty, Stuart Weitzman și Etam. 

Celebritatea s-a măritat în 2001, cu Justin Portman, cu care are trei copii: Lucas Alexander (20 de ani), Neva (15 ani) și pe Viktor (14 ani). După despărțirea de Justin, în 2011, Natalia a început să iasă cu Antoine Arnault, fiul fondatorului grupului LVMH. Cei doi au reușit să se căsătorească abia în iunie anul trecut. Cuplul are doi copii, pe Maxim (7 ani) și Roman (5 ani). Aceștia locuiesc, în prezent, la Paris.

“Supernova”, cum mai este ea cunoscută s-a remarcat prin acțiunile caritabile de amploare. Fiind un mare susținător al drepturilor femeilor, ale copiilor și ale celor cu nevoi speciale, aceasta a înființat fundația Naked Heart, iar acum colaborează cu Organizația Națiunilor Unite.

Text: Bettina Cristea