Tandretea face sa dureze placerea

Tandretea face sa dureze placerea Odata cu trecerea timpului, in cuplu apare deseori lipsa de comunicare, motivata de stres si rutina zilnica a serviciului. Sunt neglijate gesturile si cuvintele de afectiune, preliminariile cele mai potrivite pentru a face dragoste.
 
Senzatie si afectiune
Gesturile de tandrete stabilesc o adevarata comunicare senzuala intre doi indragostiti trezind si amplificand dorinta sexuala. Aceste momente sunt deci indispensabile pentru ca femeia se simte iubita, destinsa, iar vaginul ei se dilata, se lubrifiaza, fiind pregatit pentru penetrare. Fara aceste pregatiri, actul sexual este sau poate fi dezagrabil, chiar dureros. Acest fenomen  se observa mai ales la femeile care au mai mult de cincizeci de ani, cand acestea sunt la menopauza si cand carentele hormonale accentueaza dificultatile de lubrifiere a vaginului.  Pentru barbat preliminariile nu sunt atat de necesare, decat daca el sufera de tulburari ale erectiei, mai ales ca aceste intrari in „pana” tind sa se multiplice cu varsta… In acest caz, el are nevoie sa fie „stimulat” de partenera lui. De multe ori femeile se plang de prea marea graba a partenerului lor, care „expediaza” aceasta etapa ca pe o simpla formalitate la care nu este cazul sa consacre prea mult timp. Aceasta poate sa impiedice mult dezvoltarea sexualitatii; ele au impresia ca nu exista decat pentru a satisface nevoile partenerului lor, nu se simt dorite, si asa se nasc problemele sexuale. O consecinta cu atat mai regretabila daca tinem cont ca doar mangaierile singure pot duce la o foarte mare placere atat pentru femeie cat si pentru barbat. Experientele stiintifice au aratat ca femeia care a simtit o juisare clitoridiana in aceste preliminarii va simti un orgasm prin penetrare intr-un timp de doua ori mai scurt (opt minute in medie). O informatie pe care domnii care „pleaca” un pic cam repede ar trebui sa o retina!

In practica…
Trebuie sa incepeti cu blandete! Alegeti mangaieri lejere sau masaje de relaxare. Acestea trebuie efectuate pe tot corpul, nu doar in zonele erogene: atingeri sau saruturi usoare pe par, bust si spate, picioare, brate, umeri, fata.. Apoi, gesturile se vor dirija mai mult spre zonele erogene: saruturi cu limba si mangaieri pe sani, fese, burta si in interiorul coapselor. Excitatia se va accentua cu mangaieri „libere si directe” pe partile genitale ale celor doi parteneri: saruturi profunde, mangaieri ale penisului si masturbare, felatie, cunningulus …

In timpul iubirii prelungiti dorinta
Mangaierile au mai multe roluri. Ele cresc placerea fizica a barbatului si a femeii marind excitatia, si pot, singure, sa accelereze sau sa declanseze orgasmul feminin. Ele sunt folosite de catre femei pentru intarzierea orgasmului partenerului lor, daca acesta este foarte excitat. De ce sa asteptam direct al saptelea cer, cand putem urca linistiti la al cincilea, cobori la al patrulea, escalada rapid la al saselea si sa ramanem putin aici.. profitand de fiecare etapa a excitarii? Atat perioadele de sexualitate „pura si dura” cat si cele de senzualitate totala (prin mangaieri mai putin sexuale dar mai tandre) prelungesc dorinta si inflameaza corpurile, cuplul explorand linistit toate gradele de placere fizica si senzuala.

Femeia prefera senzualitatea
Orice mangaiere a gurii si a mainilor poate sa fie apreciata daca cei doi parteneri sunt pe aceiasi lungime de unda: saruturi pasionale si profunde, mangaierea sfarcurilor (la femei, dar si la barbati), muscarea in joaca si stimularea clitorisului, atingerile testiculelor, a feselor… Putem folosi in voie mainile si gura, la infinit pe corpul celuilalt. Cuvintele, mai mult sau mai putin vulgare participa la acest „efect de crestere” a dorintei si placerii.  Daca barbatul are dificultati de erectie sau daca a terminat prea repede, el poate declansa un orgasm partenerei sale stimuland-o, si astfel satisfacand-o pe deplin. Femeia nu este atat de entuziasmata de penetrare ca si barbatul. Ea poate considera un amant perfect un barbat care are cateva slabiciuni, dar care a stiut sa-i dovedeasca abilitatile sale senzuale.

Complicitate si seninatate
Dupa efort … confort! Barbatii si femeile apreciaza fara indoiala un pic de tandrete dupa orgasm. Dovezi de atentie, mangaieri vor fi oferite de cei doi ca multumire pentru acest moment agreabil impartit. Tandretea este cuvantul cheie. Saruturile pe gura si pe tot corpul, atingerile usoare vor fi linistitoare si non „sexuale”, mai ales la femeie al carei sex este un pic „electrizat”. O stimulare prea directa ar putea deveni dezagreabila. Domnii, ca si partenerele lor, apreciaza mult cuvintele dulci si complimentele, atat asupra fizicului lor cat si asupra „performantelor” (barbatii mai ales au nevoie sa fie linistiti astfel). ªi nimic nu va impiedica sa prelungiti aceste dezmierdari tandre… si sa va inlantuiti in alte preliminarii!

Zone de redescoperit
La barbat:

Sfarcurile si tot pieptul,
Buzele, fata, capatul degetelor,
Spatele si umerii,
Fesele,
Testiculele.

La femeie:
Fata, mai ales gura,
Interiorul coapselor,
Gatul si ceafa,
Sanii, mai ales sfarcurile.

Sfaturi practice
Pantecele. Este o parte a corpului in care se acumuleaza tensiuni. Masajele in aceasta zona pot provoca o destindere foarte puternica.. cu conditia sa nu apasam niciodata (aceasta ar fi dureros). Mangaierile vor fi in sensul acelor de ceasornic, cu podul palmelor, crescand cate putin presiunea.
Fata.  Mangaierile usoare linistesc si destind. Desenati cu varful degetelor linia sprancenelor si a buzelor. La cele mai multe femei, gura este zona cea mai sensibila a chipului, iar stimularea ei poate declansa rapid o excitatie puternica si o dorinta sexuala intensa! Nu uitati sa mangaiati obrajii si lobul urechilor. Sarutati foarte delicat gatul, ceafa, fruntea, locul de unde incepe parul sa creasca..
Piciorul. Aceasta regiune este mai senzuala decat ne putem inchipui! Dupa medicina chineza, fiecarei zone a piciorului ii corespunde o parte a corpului: inima, stomac, etc. Masajul piciorului induce o stare generala de bine. Inaintea actului sexual masati mai ales calcaiul, zona care corespunde organelor genitale.
Fesele. Acestea sunt zone erogene foarte sensibile pe care  trebuie sa le „treziti”  print-un masaj atent si insistent. Framantati  rotunjimile, prindeti pielea intre degete, mangaiati cu delicatete coapsele.

Text: Adriana Iordan