Tatii in varsta sunt predispusi sa aiba copii cu dizabilitati intelectuale

Tatii in varsta sunt predispusi sa aiba copii cu dizabilitati intelectualeTatii trecuti de prima tinerete poarta vina pentru anomaliile cromozomiale care apar la copiii cu dizabilitati intelectuale, arata o noua cercetare realizata in America.

Echipa de cercetatori a analizat acest aspect la 3500 de persoane cu dizabilitati intelectuale, timp de 4 ani. Anomaliile cromozomiale proveneau de la tata in 90 de cazuri din 118.

Apoi, cercetatorii au impartit grupul in doua in functie de regiunea in care era prezenta anomalia: in regiunile genomului cu secvente repetitive de ADN sau non-repetitive. In plus, au comparat varstele tatilor persoanelor din ambele grupuri cu cele ale persoanelor fara dizabilitati intelectuale. Asa s-a observat o crestere semnificativa la varsta tatilor persoanelor din grupul cu anomalii in secventele non-repetitive de ADN.

Cercetatorii au reusit astfel sa isi dea seama cum se formeaza aceste anomalii si au ajuns la concluzia ca dizabilitatile intelectuale au in mare parte origine paterna.

Text: Bianca Badescu

octombrie 5th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate