Tema Met Gala 2020 este „Despre timp”

Metropolitan Museum of Art Costume Institute a dezvăluit detalii despre ediția din 2020 a Galei Met. Dacă anul acesta vedetele ne-au uimit cu ținutele lor extravagante, ca de exemplu Lady Gaga care a schimbat nu mai puțin de cinci ținute, acum a venit timpul să privim cu nerăbdare la evenimentul de anul viitor.Tema Galei Met din 2020 este „About Time: Fashion and Duration.”

Dacă tema de anul acesta a creat confuzie, probabil te întrebi ce înseamnă exact timpul în vestimentație. Inspirat de Virginia Woolf și filosoful francez al secolului XX Henri Bergson, expoziția va fi despre cronologia modei feminine din ultimii 150 de ani (datând din 1870 până astăzi) pentru a coincide cu 150 de ani de la Met. De asemenea, Virginia Woolf va servi drept „naratorul fantomă” al expoziției.

Tilda Swinton 1992 in filmul Orlando al regizoare Sally Porter ©SONY PICTURES/COURTESY EVERETT COLLECTION

Pentru o imagine de ansamblu, filmul Orlando din 1992 al regizoarei Sally Porter, bazat pe romanul cu același nume despre călătoria în timp, al scriitoarei Virginia Woolf a fost sursa principală de inspirație pentru tema galei de anul următor.

“Moda este legată de timp, nu doar că reflectă și reprezintă spiritul vremurilor, dar se schimbă și se dezvoltă odată cu trecerea anilor”, a declarat pentru New York Times Andrew Bolton, director Costume Institute.

Având în vedere moda din ultimii 150 de ani, acesta poate fi unul dintre cele mai abstracte și mai eclectice momente pentru covorul roșu de la Met Gala de până acum, celebritățile putând să călătorească în timp prin ultimul secol și jumătate de modă. Sau, desigur, ar putea opta pentru ceva „atemporal”.

Co-prezentatorii Galei Met 2020 sunt Meryl Streep, Emma Stone, Lin-Manuel Miranda și Nicolas Ghesquiere de la Louis Vuitton (brandul va fi sponsor al evenimentului).

Gala Met 2020 va avea loc pe 4 mai la Muzeul Metropolitan de Artă, iar expoziția va fi deschisă publicului pe 7 mai 2020.

Text: Iulia Mirică

Sursa foto: Instagram , www.harpersbazaar.com