Temeri care distrug o relatie

Temeri care distrug o relatie-poza principalaConstruirea unei relatii poate fi un lucru de lunga durata si care necesita eforturi din partea amandorura. Pentru a cladi o legatura puternica si a se bucura de o iubire trainica, orice cuplu are nevoie de o temelie rezistenta. Noi va vom oferi cateva sfaturi in acest sens pe care ar fi bine sa le urmati daca va doriti sa imbatraniti langa partenerul vostru. Cand ti-ai intalnit jumatatea incearca pe cat posibil sa nu-ti aduci trecutul in prezent si incearca sa-ti lasi temerile deoparte, asta daca nu ai reusit sa ti le rezolvi pana la acel moment.Frica de a te parasi

Multe cupluri incep cu stangul o relatie din cauza acestei frici de abandon. Spaima de a fi singura, antecedentele relatiilor tale esuate si chiar sentimentele puternice fata de el, te fac sa fii nesigura pe tine si implicit pe relatie. Primul pas este sa-ti acorzi tie mai multa incredere, sa incerci sa nu depinzi de el si sa fii pe picioarele tale. Lasa-i timp doar pentru el si acorda-ti si tie timp, calatoreste singura si fa lucruri care te fac sa prinzi incredere in tine. Repeta-ti ca esti frumoasa si puternica si ca ai lumea la picioare. Cu timpul vei vedea ca frica de a te parasi va disparea de la sine.

Frica de a te insela

Aceasta este una dintre cele mai chinuitoare si nefondate frici pe care le poate avea o persoana. De ce? Pentru ca un barbat daca isi doreste sa insele, va insela indiferent de gradul de iubire sau anii de relatie care va leaga. Trebuie luat in calcul ca imaturitatea sentimentelor sau monotonia relatiei sunt cauze care duc catre inselat. Insa, aici intervine si gelozia, fondata sau nu, care are la baza tot neincrederea pe care o ai in tine. Multe persoane duc acest sentiment la exacerbare si, indirect, isi indeamna partenerul sa ia o astfel de decizie. Sfatul nostru este sa uiti de gelozie si sa lasi frica ca te inseala undeva in spate. Altfel iti va fi imposibil sa mergi mai departe si nu doar langa actualul partener, ci langa orice alt partener vei avea in viitor. Nu uita ce gelozia este considerata o boala si prin urmare trebuie sa te vindeci. Incepe prin a-ti raspunde in gand la intrebarea: “Cu ce ma ajuta sa fiu geloasa?” si vei vedea ca niciun raspuns nu te va indemna sa mai pastrezi acest sentiment. Odata cu disparitia lui, va disparea si frica de a te insela.

Frica de a nu fi suficient de buna pentru partener

Din prea multa iubire si prea multa admiratie pentru barbatul de langa tine, se poate naste sentimentul de inferioritate. Este adevarat ca unii barbati adopta o metoda josnica prin care isi fac partenera sa le para inferioara, doar din cauza fricii de a o pierde sau pentru ca si ei la randul lor sufera de complexul inferioritatii, dar asta este alta poveste. Noi vorbim acum de acele femei care, fara scuze, se simt complexate de prezenta barbatului iubit si din dorinta de a-i face mereu pe plac si de a-i demonstra calitatile, ajung sa il indeparteze de ele. Aceste femei simt nevoia de complimente si cer garantii de iubire, ceea ce s-ar putea, in timp, sa sperie partenerul. Tot ceea ce ar trebui sa faci, daca treci prin aceasta situatie, este sa ai incredere in fortele proprii, sa te privesti in oglinda cu ochi mai ingaduitori si sa-ti repeti in gand ca acel barbat este langa tine datorita compatibilitatii puternice.

Text: Madalina Manole