Tendintele Balmain pentru primavara-vara 2012

-0abalmain-principalaCasa de moda Balmain, reprezentata prin designerul Olivier Rousteing, mizeaza in aceasta primavara pe stilul plin de atitudine. Colectia a fost spectaculoasa si foarte apreciata de public, iar tanarul creator de doar 26 de ani si-a demonstrat inca o data talentul si viziunea revolutionara, reusind sa duca mai departe istoria si succesul celebrei case de moda.

Exuberanta si nonconformismul dicteaza pe catwalk

Viziunea Balmain pentru acest sezon isi mentine reperele emblematice rock, in combinatie cu accente ale stilului western si contureaza perfect cromatica aleasa: nonculorile alb-negru si tonurile metalice. Croiurile structurale, rigurozitatea detaliilor, matasea, broderiile sau tricotajele in contrast cu pielea si denimul creeaza un melanj atipic intre clasic si nonconformism. De asemenea, rochiile scurte, umerii supradimensionati Balmain, taieturile si decolteurile care rasfata in mod incitant pielea, -0abalmain-secundaraexercita un control absolut asupra tendintelor din acest sezon. Jocul formelor geometrice, asimetriile, printurile si aplicatiile opulente, pantalonii cu talie inalta, camasile perforate, ghetele si botinele decorate cu franjuri sau paiete au facut furori pe podium.

Designul se axeaza pe excentric, este ademenitor si uimeste prin varietatea directiilor stilistice. Stilul glamour si total lipsit de inhibitii a reusit sa revitalizeze colectia si sa-i ofere un aer sofisticat. Pe langa aspectul impunator al hainelor, cei de la Balmain s-au remarcat prin autenticitate, determinare, inovatie si spirit liber. Per ansamblu, colectia Balmain pentru primavara-vara 2012 reprezinta un tribut adus feminitatii debordante si stilului plin de atitudine.

Prin prezentarea acestei colectii, tanarul designer Olivier Rousteing a aratat ca il succede cu demnitate pe cel care a stilizat imaginea brandului, Christophe Decarnin, iar tehnica sa artistica desavarsita si rezultatele exceptionale il recomanda si ii prezic un viitor promitator in fruntea Casei Balmain.“He obviously has a deep understanding of what has made Balmain so successful, and it’s clear that he knows what the Balmain woman wants”. – Vogue’s fashion editor Francesca Burns

 

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.vogue.co.uk

Credit foto: www.vogue.fr