Tendințele verii: pielea bronzată și epilarea definitivă

Canoanele frumuseții se modifică de la an la an și în prezent, toți ne dorim o piele catifelată și bronzată.

Dacă vreme de secole pielea deschisă la culoare a fost un simbol al aristocrației, al fragilității și al frumuseții, societatea actuală pune preț pe tenul ciocolatiu, ars de soare.Cum a apărut “moda” pielii bronzate:

Pielea cât mai albă era la modă printre nobilime, care chiar utiliza produse de machiaj pentru a accentua efectul de ten palid, paloarea fiind asociată cu tinerețea. În contrast, sclavii care lucrau câmpurile în bătaia soarelui aveau fețele colorate și brăzdate de riduri.

Înlocuirea activităților din agricultură cu cele din fabrici și mine a declanșat schimbarea de optică la începutul secolului XX, când pielea închisă la culoare începe să fie asociată cu o viață sportivă și sănătoasă, bazată pe libertatea de mișcare. Mai mult, tenul bronzat devine un simbol al unei vieți îmbelșugate, care permite activități de recreere în natură sau în stațiuni, pe când pielea palidă rămâne sinonimă cu boala și cu un trai în spatii închise și fară lumina.

Ulterior, a fost dovedit că băile de soare pot fi folosite în scop terapeutic, beneficiile luminii naturale fiind menționate încă de pe vremea lui Hipocrate.

Moda pielii bronzate favorizează îndeosebi popoarele care se bucură de o vreme însorită o mare parte din an, celelalte națiuni fiind nevoite să găsească soluții complementare. Astfel, ia naștere nevoia de solar, patul pentru bronzat fiind adus în 1979 în America și devenind în scurt timp popular la nivel internațional. Deși s-a dovedit științific că mersul la solar favorizează apariția cancerului de piele, chiar și în prezent această activitate este intens căutată de către persoanele dornice să-și coloreze pielea rapid și uniform.

Fie că optezi pentru băi de soare, pentru ședințe de bronz artificial sau pentru bronzarea organică pe bază de soluții autobronzante, este esențial să apelezi cu moderație la aceste trucuri de înfrumusețare, pentru a-ți păstra sănătatea pielii.

– Piele bronzata-Nomasvello-

Pielea fină – un imperativ încă din antichitate:

 Pe lângă bronz, un alt truc pentru a avea un corp sănătos și frumos îl reprezintă epilarea definitivă.

Oamenii au dorit încă din antichitate să aibă o piele catifelată și plăcută la atingere. În anii 3000 i.H, este atestat faptul că grecii antici foloseau metode dureroase pentru a scăpa de părul nedorit. Spre exemplu, se frecau pe corp cu obiecte aspre, pentru ca firele să se subțieze sau își ardeau părul.  Mai foloseau scoice strânse împreună (ca o pensetă), pentru a smulge firele sau combinau diferite plante, ca să obțină creme de exfoliere, care uneori le luau și pielea, odată cu firele de păr.

Astăzi, epilarea este la ordinea zilei, devenind sinonimă cu igiena, sănătatea și frumusețea. Grație descoperirilor tehnologice în domeniul înfrumusețării, în prezent epilarea definitivă rezolvă problema pilozității, rapid și sigur.

Tratamentul de îndepărtare a părului nedorit cu laser dioda sau IPL (lumina intens pulsata) are multiple beneficii: elimină firele de păr inestetice și foliculita (infecție a foliculilor piloși), ajută la economisirea de bani pe termen lung (procedura se finalizează în circa 1, 5 ani), asigură mai mult timp liber (nemaifiind necesare programări săptămânale la cosmetică) și contribuie la o mai mare stimă de sine, lăsând pielea fară imperfecțiuni.

– Epilare definitiva cu IPL- Nomasvello-

Epilarea definitivă este eficientă pe pielea bronzată?

DA, epilarea definitivă este eficientă inclusiv pe piele bronzată, însă trebuie respectat un protocol de lucru special conceput pentru fototipurile închise la culoare.  

Spre exemplu, centrele Nomasvello, care sunt specializate în epilare definitivă, folosesc tehnologia SUN&Safe patentată de laboratoarele No+Vello Spania, prin care se elimină pilozitatea, dar se protejează pielea pigmentată de la soare printr-un gel special.  Mai mult, laserul dioda folosit este special conceput să trateze și pielea ciocolatie. O altă veste bună este că epilarea definitivă pe piele bronzată se poate testa gratuit la Nomasvello, care au centre atât în București, cât și în țară. 

Testează gratuit epilarea definitivă pe piele bronzată la Nomasvello!

Un bronz uniform este cel mai bine pus în valoare de o piele netedă și fină, fară pilozitate.

 Pregătește-ți pielea să fie frumoasă indiferent de sezon, printr-un mix care nu va da greș. Sărutările de la soarelui, combinate cu tehnologiile de epilare definitiva te vor ajuta să arăți minunat, zi de zi!