Teo si Maia: dragostea de fiecare zi

Dragostea de fiecare zi din viata lui Teo: MaiaCu toate ca a facut cateva alegeri in viata pe care le regreta mai mult sau mai putin, Teo Trandafir isi vede de drum mai departe cu mult profesionalism si multa daruire. Crede in prietenii putini dar buni care au trecut proba de foc a timpului in momentele cand au sprijinit-o neconditionat, indiferent de schimbarile pe care le-a facut, dar cea mai mare realizare a ei este Maia, ingerul de fiecare zi, copilul pentru care toate prioritatile au disparut din momentul in care ea a aparut in viata ei.
 
Teo Trandafir s-a nascut intr-un oras de legenda: Pitesti. Minulescu pomeneste Pitestiul in romanul sau “Corigent la limba romana”, iar Nicolae Dobrin l-a introdus definitiv in istorie prin performantele sale. Teo provine dintr-o familie de intelectuali, un medic si o profesoara de limba romana, cu foarte mult drag, dar din pacate cu putina disponibilitate in privinta timpului liber. Asa ca Teo a crescut mai mult inconjurata de bunici. Ceea ce considera Teo ca este esential pentru cresterea si dezvoltarea copilului sau este: “sa aiba parintii in permanenta cu ea. Eu am crescut fara parinti si a fost suficient. Nu vreau ca si Maia sa creasca la fel. Oricum nu se pune problema, fiindca eu imi gasesc mereu timp pentru ea, ne jucam, vorbim mult, radem si ne petrecem vacantele impreuna. Chiar daca bunicii traiesc in medii mai putin poluate, la munte sau mai stiu eu in care parte, eu sunt de parere ca toti copiii au nevoie de parintii lor”.

In vacanta la Disneyland
Eheeeeee, daca va ganditi ca Maia este un ingeras din acela cuminte care o asculta orbeste pe mami, ei bine, aflati ca nu! Maia este un copil cu foarte multa personalitate. Tin minte ca anul trecut, la Circul Globus, sub egida unui mare eveniment prezidat de Teo, si-a facut aparitia si Maia alaturi de bunica. Cum spectacolul a durat cateva ore bune, la un moment dat Maia s-a desprins de buni si intr-o secunda a fost langa mami pe scena. A fost un moment spontan care a starnit deliciul celor prezenti, mai ales cand Maia a luat-o de gat pe mami si a inceput sa-i spuna cat de mult o iubeste. In fiecare zi, mami si Maia au un program foarte bine stabilit, de la care nu prea se abat. In timp ce Maia merge la gradi sa intre in lumea cartilor, a culorilor si a povestilor, mami alearga 18 kilometri pe banda la sala. Apoi mami merge la emisiune, iar Maia sta cu buni sau cu bona, iar dupa-amiaza si seara si-o petrec impreuna. Cel mai frumos cadou pe care Maia l-a primit de la mami si tati, a fost excursia la Disneyland, unde s-a intalnit cu Donald, cu Chip si Dale, cu Mickey Mouse si cu alte personaje de poveste. Tot de acolo, Teo i-a cumprat fetitei un carnetel pentru autografe in care a strans semnaturile tuturor personajelor indragite, cunoscute mai intai din povestile pe care mami i le citeste seara, iar acum a putut sa le cunoasca pe viu. Mai e nevoie de cuvinte? Teo si puiul ei, Maia.

Text: Maria Bratu