Thierry Mugler, “profetul futurismului” în modă a murit subit

thierry mugler

Este doliu în lumea modei. Excentricul designer Thierry Mugler a murit pe neaşteptate la vârsta de 73 de ani. În ultima jumătate de secol, Mugler a redefinit eleganţa prin prezentările de modă avangardiste şi a îmbrăcat marile vedete de la Hollywood.Operaţia de reconstrucţie a feţei?

Creatorul de modă a ales să renunțe la modă în 2002, dar ținutele lui sunt apreciate și în ziua de azi. Lady Gaga, Beyonce sau Kim Kardashian sunt doar câteva dintre vedetele care i-au purtat hainele la cele mai importante evenimente.

Adriana Karambeau ; Lady Gaga; Kelly Brooke

În 2019, a pozat într-o şedinţă foto nud şi şi-a mai adăugat un nume – a cerut să i se spună Manfred. Dar oamenii l-au asemănat cu un personaj ticălos din desenele animate din cauza aspectului facial. Atunci, a mărturisit că a trecut printr-o operaţie de reconstrucţie a feţei din cauza unui accident.

Expert în diversitate şi forme bizare

Creatorul de modă s-a născut la Strasbourg în decembrie 1948, dar a ales să își urmeze visul la Paris la vârsta de 20 de ani, apoi a creat propria etichetă „Café de Paris” în 1973, înainte cu un an de a înfiinţa compania „Thierry Mugler”. Prima prezentare de modă a avut loc la Zenith, în 1984. Peste 6000 de spectatori au fost martorii măiestriei şi imaginaţiei designerului.

Mugler era expert în diversitate, iar hainele lui reflectau sexualitatea de la acea vreme. Îi plăceau formele bizare, iar silueta ideală pentru el era triunghiul întors, cu umeri giganţi şi talie înaltă, modelată de latex sau piele.

Cei mai mari artiști s-au îndrăgostit de hainele sale, printre care și Jerry Hall sau Ivana Trump. În 1985, ministrul francez al Culturii, Jack Lang, a purtat la Adunarea Naţională un guler în stil Mao semnat de designer, fără cravată.

Jerry Hall si fiica ei Elizabeth Jagger, Thierry Mugler si Cyd Charrise

Un pionier îndrăgostit de exces

Outfit-urile create de Thierry Mugler au fost purtate de-a lungul anilor de celebrități printre care David Bowie sau Lady Gaga. Celebrul designer a creat multe dintre costumele de scenă ale lui Beyonce. În 2019, el a realizat celebra rochie purtată de Kim Kardashian la Met Gala.

Kim Kardashin la Met Gala 2019 si Cardi B la premiile Grammy 2019

Mugler a fost un pionier  în anul 1970 cu prezentările-spectacole. Ulterior, brand-ul său a devenit celebru și în industria de parfumerie. Angel și Alien sunt două dintre parfumurile emblematice care îi poartă numele.

“Măsura mea este excesul”, spunea creatorul unuia dintre parfumurile iconice ale anilor 90. Iar „Angel”, lansat în 1992,  a avut vânzări mai mari decât parfumul N°5 de la Chanel.

Cristina Dudau

Foto Hepta