Ti-e frica de singuratate? Motive pentru care sa te bucuri de ea

Ti-e frica de singuratate? Motive pentru care sa te bucuri de eaNiciodata nu vei fi fericita intr-o relatie daca, mai intai de toate, nu vei invata sa fii fericita chiar si atunci cand esti singura! Este indemnul de inceput al acestui articol… pe care as vrea sa nu-l uiti. Multor femei le este frica de singuratate, simt ca fara o persoana alaturi nu-si pot face planuri de viitor, ca lumea lor nu este completa fara acea jumatate alaturi de care sa se trezeasca in fiecare dimineata. Aceste femei ar tebui sa invete ca este mult mai bine sa fie singure, decat implicate intr-o relatie care le poate face mai mult rau. Suferinta nu-si are locul.

 Secretul pentru a te simti confortabil tu… cu tine

De fapt, secretul este sa te simti confortabil cu ceea ce esti tu si cu ceea ce iti doresti, nu doar intr-o relatie ci, in general, in viata. Tu trebuie sa fii pentru tine prioritatea numarul unul si trebuie sa inveti ca, oricat de interesati se vor arata cei din jurul tau spre a-ti asculta tristetile, la sfarsitul zilei te vei regasi tu… cu tine. Pastreaza in jurul tau doar oamenii, sa-i spunem, de top, cei de la care ai ce sa inveti si alaturi de care poti creste, de care te poti dezvolta.

 

Nu-ti da deadline-uri

Nu insista sa-ti spui mereu ca trebuie sa-ti gasesti un partener, in astfel de conditii vei face doar alegeri nefericite. Nu vei fi o buna partenera decat daca inainte de a te baza pe o persoana anume, te poti baza pe tine indiferent de situatie. Si niciodata nu-l transforma pe celalalt intr-o prioritate imediat ce te-ai aruncat in bratele lui. Increderea, respectul, iubirea se construiesc si se consolideaza treptat. O femeie trebuie sa lupte si sa nu-si doreasca, sub nicio forma, sa lase stacheta jos. E vorba despre standarde.

 

Motive pentru care sa te bucuri de singuratate

Faptul ca nu esti distrasa de nimic altceva inseamna ca ai mai mult timp pentru a reflecta si pentru a deveni creativa. A fi singura alaturi de gandurile tale este un exercitiu minunat pentru a vedea si dincolo de… o cutie patrata, lucru necesar pentru expresiile artistice. Desi se crede ca singuratatea poate fi una dintre cauzele depresiei, studiile au descoperit ca singuratatea poate reduce depresia in cazul adolescentilor. Singuratatea este un moment benefic pentru a-ti dedica putin timp tie si pentru a respira aer curat. In plus, acesta este un moment propice pentru a reflecta asupra relatiilor tale cu oamenii si asupra cursului vietii, astfel incat sa poti hotari cu exactitate ceea ce iti doresti. Imagineaza-ti ca poti face lucruri care te incanta cu adevarat. Te poti relaxa, poti vedea un film singura, poti citi fara a tine cont de preferintele altcuiva si poti profita de libertate. Te poti intalni cu prieteni vechi, iti poti face noi cunostinte, iar stima de sine va creste. Trebuie sa inveti sa ai incredere in tine si sa te simti bine in pielea ta. Un timp petrecut in singuratate poate imbunatati concentrarea, precum si performantele academice. Asadar, nu ai motive pentru a fi suparata ca esti singura, profita de aceasta perioada, cunoaste-te mai bine si creste-ti stima de sine.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu