Tibi Scobiola: „Muzica pentru mine este un mod de viata”

1Tibi Scobiola este un artist talentat, printre putinii carora nu le este frica sa cante live si a carui voce are ceva de spus. In plus, nu se ascunde dupa deget, ci spune lucrurilor pe nume, spune direct tot ceea ce gandeste… si tocmai din cauza aceasta are de la noi un plus. De curand, a lansat single-ul „Dragostea (La radio)” alaturi de Speak, o piesa care vorbeste despre iubirea care se poate infiripa cand te astepti mai putin. Am vrea sa-l auzim pe Tibi cat mai des la radio… ne place!

Tonica: Buna, Tibi! Stim ca esti un tip franc, asa ca ne asteptam sa spui lucrurilor pe nume. Am vrea, in primul rand, sa stim cand ai avut primul contact cu lumea muzicala si cat timp dedici muzicii in fiecare zi?

Tibi Scobiola: Primul meu contact cu lumea muzicala a fost inca din copilarie. Am avut norocul sa cresc intr-un spirit artistic alaturi de parintii mei care au profesat in acest domeniu. Muzica pentru mine este un mod de viata! Ascult si compun muzica mai tot timpul…!3

Tonica: De ce crezi ca pe piata muzicala romaneasca nonvalorile ajung sa aiba, de cele mai multe ori, succes?

T.S.: Atata timp cat sunt promovate, inseamna ca se fac bani cu ele… deci se cer…!

Tonica: Exista vreun artist din Romania pe care il apreciezi in adevaratul sens al cuvatului, un artist complet?

T.S.: Exista mai multi artisti in Romania pe care ii apreciez, dar nu vreau sa dau un singur nume fiindca am respect si pentru ceilalti!

Tonica: S-a schimbat ceva dupa momentul „Vocea Romaniei”?

T.S.: “Vocea Romaniei” este cea mai buna rampa de lansare pentru un artist, dar mai important, dupa parerea mea, este ce faci dupa. In privinta schimbarii, perceptia publicului este alta, in sensul bun!

Tonica: Cand a luat fiinta trupa TSB si care este cea mai haioasa amintire din istoria trupei?

T.S.: TSB a luat fiinta imediat dupa participarea mea la Eurovision in 2007. Cea mai haioasa amintire a fost cand, la un eveniment, am ramas pe intuneric, fara curent. Noi am continuat sa cantam si se auzea doar colegul nostru de la baterie, rezultand un duet memorabil toba si voce :).

Am si o amintire urata, tot din cauza curentului, un coleg de-al meu din trupa a fost electrocutat si aruncat la pamant din cauza unui microfon si a fost luat la spital de urgenta, dar, din fericire, a scapat doar cu o arsura minora.

Tonica: In ce proiecte esti implicat in acest moment si ce ne pregatesti din punct de vedere profesional?

T.S.: Momentan sunt foarte bucuros ca sunt intr-o colaborare cu echipa HaHaHa si sper sa ne mai iasa impreuna piese bune asa cum ne-am propus, iar startul este dat de single-ul „Dragostea (La radio)”, Tibi Scobiola ft. Speak.

Tonica: Ce gen de muzica nu ai canta niciodata in Romania? Cu cine nu ai canta niciodata?

T.S.: Nu sufar genul „popcorn”, care se auzea pana asta-vara pe toate radiourile! Genul asta de „muzica” este, de fapt, o manea cu sounduri electronice! Din pacate, aud si acum pe unele radiouri, dar mai rar, ce-i drept… ooof, de-am scapa odata de tot de „muzica” asta proasta si ieftina din Romania!

Tonica: De ce crezi ca publicul de afara este atat de selectiv, in timp ce publicul din Romania primeste tot ce i se da?

T.S.: Publicul de afara este mai selectiv fiindca i se da muzica diversificata, de toate genurile, si are de unde sa aleaga si sa se regaseasca intr-un anumit gen, in timp ce la noi primeste maximum doua sau trei genuri muzicale cu care este indoctrinat si nu are de ales… chiar are perceptia ca se pricepe sau „intelege” aceste genuri… bineinteles ca este doar o iluzie si exemplul cel mai bun sunt piesele superdifuzate, care au aceeasi „misiune” cu un cuvant, maximum doua care se repeta de cateva ori pe toate refrenele, in toate melodiile!

De exemplu… cum ar fi sa cant piesa “Dragostea”, iar la refren, in loc de: „O aud la radio, o vad in club sau in metrou, ma indrept spre ea mereu, intr-o zi o vreau si eu”, sa cant asa: 

“O aud la radio

O aud la radio

O aud la radio

O aud la radio”.

Si inca mai mergea de cateva ori !!! Plictisitor si foarte trist :(((. 

Tonica: In afara de muzica, ce lucruri sunt importante pentru tine?

T.S.: In afara de muzica, importanta pentru mine este comunicarea cu publicul nostru deoarece consider publicul parte din familia noastra!!!

 Tonica: Cum arata Tibi Scobiola fara „fes” :)?

T.S.: Fara fes, Scobi arata mai tanar :)).

Tonica: Cata incredere ai in talent si cata in munca?

T.S.: Este capital sa te nasti cu talent si, ca in orice meserie, talentul iese la vedere cu multa munca!

Tonica: Am vrea sa aflam cate ceva si din viata ta personala, asa ca acum este momentul…

T.S.: Muzica este salvarea si viata mea! In viata personala este o mare dezordine, spus altfel… este „praf” :)).

Tonica: In incheiere, ai un mesaj pentru fani?

T.S.: Vreau sa-i multumesc publicului pentru ca, de fiecare data, vine sa ma vada in numar tot mai mare si ma face sa ma simt cu adevarat un artist!!

Text: Ruxandra Raica

Sursa foto: http://www.facebook.com/tibiscobiolaband