Tipsuri pentru o relatie sanatoasa

shutterstock 8935201Diferentele dintre doi oameni au stat, nu de putine ori, la baza intemeierii unei relatii frumoase si de lunga durata. Fiecare intalnire poate fi diferita in felul ei cu ajutorul a doi protagonisti diferiti, dar oarecum asemanatori, ceea ce ii face sa se apropie unul de celalalt. Barbatii au fost si vor fi intotdeauna dispusi sa se aprinda intr-o relatie, cautand mereu femeia perfecta care, eventual, sa semene mamei lor, iar atunci cand o gasesc, sunt in stare sa faca tot posibilul pentru a o pastra langa ei.

Atractia fizica este principalul motiv ce te face sa iti doresti sa mergi mai departe intr-o relatie si sa cunosti mai bine cealalta persoana. Atitudinea ta fata de celalalt este factorul principal ce te propulseaza fie in centrul atentiei sale, fie in afara ei.

Si cel mai bine atragi un barbat atunci cand stii cum sa te comporti si cum sa ii vorbesti, nimic nu este mai frumos decat o femeie care stie sa surprinda placut un barbat, sustinandu-si punctul de vedere, aparandu-si drepturile, fiind sigura pe ea. Indiferent de locul unde se afla ea, tactul si diplomatia sunt calitati ce vor atrage intotdeauna un barbat.

Femeile au fost mereu visatoare si au sperat la o poveste de dragoste asa cum au vazut in filme sau la o poveste ca cea a Cenusaresei care isi intalneste printul. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, femeile au devenit mult mai curajoase, stiu sa preia singure initiativa unei noi relatii, sa faca primul pas si acesta sa fie unul benefic. Bineinteles ca nu este nimic rau si gresit in asta, dar nu toate femeile dispun de aceasta doza de nebunie si curaj, iar in timp ce unele isi fac propria lor placere, altele inca mai asteapta acel Fat-Frumos care sa vina sa le cucereasca.

Arta conversatiei depinde de noi, cum alegem si ce alegem sa discutam si mai ales cand!

Fie esti doar tu cu el si alegeti diferite subiecte de discutie, fie sunteti un grup de mai multe persoane, femeia este si va ramane mereu demna de admiratie atunci cand va sti ce si cum sa vorbeasca.

Dar ce ne facem daca pana aici toate au fost bune si frumoase si au decurs minunat, dar barbatul incepe sa se sperie putin mai mult decat este cazul de acest moment si sa dea inapoi, sa fie schimbat fata de momentele de inceput cand ar fi facut orice sa te cucereasca si sa te pastreze numai pentru el?

De multe ori, cand simte ca este atras prea tare de persoana de langa el si totul pare sa devina mai serios decat o simpla joaca, se va speria si se va retrage, iar tu probabil ca-l vei auzi invocand motive de genul: “Nu ma simt pregatit pentru o asemenea relatie”. Ce poti sa faci cand auzi asta? Evident, nimic… il lasi sa plece, sa se distreze asa cum doreste el, in cazul in care tu iti doresti o relatie de lunga durata si nu doar o aventura.

Daca lucrurile se misca prea repede in ceea ce va priveste, e posibil ca acest aspect sa nu fie tocmai propice relatiei voastre. In mod normal, intr-o relatie serioasa nu este recomandat sa se sara peste etape. Acordati-va unul celuilalt suficient timp de cunoastere si acceptati nevoia celuilalt de libertate.

Cu trecerea anilor, in relatia voastra poate aparea si monotonia iar atractia fizica si scanteia de la inceputuri sa dispara. Accepta asta si incearca sa schimbi situatia aducand ceva inedit in viata voastra, dar fara exagerari. Barbatii sunt sinceri cand iubesc cu adevarat!

Text: Camelia Maria Diaconu