Tipuri de femei “asa nu”

   shutterstock 37137454“Femeile sunt creaturi menite sa fie iubite, nu intelese.” Sunt frumoase, inteligente, puternice, complicate, misterioase, pasionale, intr-un cuvant, sunt femei!

Si, pana la urma, cum ar arata viata fara femei?!

Cu toate acestea, cand vine vorba de relatia de cuplu, pretentiile barbatilor si nivelul asteptarilor lor sunt cel putin la fel de severe si realiste ca si in cazul femeilor. Incercarea de a cunoaste o femeie si a o intelege este o cale catre infinit… Printre nenumaratele tiplogii, definitii si trasaturi simbolice, femeia a fost si ramane o enigma, atat in ceea ce priveste barbatii, cat si pe ea insasi. Exista insa si cateva tipuri de femei “problematice”, care nu reprezinta tocmai un ideal feminin pentru barbati!

Femeia narcisista – Este genul de femeie ale carei calitati nu pot fi niciodata ascunse. Preocuparile ei principale se traduc prin bunastare materiala, statut social, imagine de sine, complimente, tendinte sau privilegii. Cum o recunosti? Se imbraca impecabil, sunt arogante, amuzante, laudaroase, tind sa epateze, se supraestimeaza in permanenta si sunt extrem de populare in cercul lor de prieteni. Femeile narcisiste se inconjoara de persoane pe care le pot domina si vizeaza barbatii potenti din punct de vedere financiar, care sa le ofere un statut social inalt.

Femeia materialista – Tot ce o intereseaza la tine este portofelul tau! Este femeia care te va eticheta dupa banii tai, masina pe care o conduci, hainele pe care le porti si locurile pe care le frecventezi. Cum o recunosti? Este genul de femeie care arata foarte bine, poarta numai haine de firma, este aroganta, pretentioasa, duplicitara si vicleana. Iti va vorbi de la prima intalnire de cerintele si nevoile ei, are gusturi rafinate, va incerca sa afle cat mai multe informatii despre tine si, cel mai probabil, va sfarsi in patul tau inca din prima seara.

Femeia posesiva – Cauta un partener calm si rabdator, pe care sa il poata supraveghea in permanenta. Are impresia ca toate actiunile barbatului sau o pot face sa sufere si tocmai de aceea si ia masuri de precautie. Este mereu suspicioasa, vesnic lipsita de incredere in ceea ce priveste relatia de cuplu, sentimente care s-au sedimentat in urma unor dezamagiri repetate. Cum o recunosti? Absolut tot ceea ce faci este privit cu scepticism, orice detaliu pare neconvingator, are o memorie “de elefant” si va incerca prin orice mijloace sa te priveze de societate (te va controla zilnic, va elimina orice persoana de sex feminin din preajma ta si iti va restrictiona grupul de prieteni).

Femeia “dramatica” – Este genul de femeie care nu poate renunta la trecut. Este instabila emotional, iar insecuritatile ei ii persecuta viata. Considera ca toata lumea este impotriva ei, este dominata de esecuri si se lamenteaza incontinuu. Totul in jurul ei este o drama si transforma relatia de cuplu intr-un adevarat calvar. Cum o recunosti? Este foarte frumoasa, sincera, devotata, sociabila si extrem de implicata in relatia de cuplu, desi aceasta se afla abia intr-un stadiu incipient. Te va compara in permanenta cu ex-ul (cel care a transformat-o intr-o persoana suferinda), iti va cere reasigurari ca este ceea ce cauti si ca o iubesti si va dori sa oficializeze cat mai curand relatia voastra pentru a se asigura ca veti ramane impreuna ever after!

Femeia workaholica – Este femeia perfecta, cu viata perfecta! Orice barbat cu principii doreste sa aiba langa el o partenera cu care sa aiba ce discuta si cu care sa se mandreasca in fata prietenilor. Barbatii iubesc femeile inteligente, insa lucrurile scapa de sub control in momentul in care femeia respectiva va dori cu orice pret sa-si impuna punctul de vedere, nelasand deloc spatiu de conversatie si partenerului ei. Cum o recunosti? Este o femeie de succes, obsedata de perfectiune, care se mandreste cu capacitatile ei mentale, este ambitioasa si foarte concentrata pe cariera.  Este genul de persoana care amesteca afacerile cu relatia de cuplu si nu accepta compromisuri sau infrangeri. Vrea sa fie respectata pentru reusitele ei profesionale si, de cele mai multe ori, devine narcisista, vindicativa si autoritara.

Acestea fiind spuse, noi nu te mai putem sfatui decat sa nu transformi relatia de amor intr-un camp de lupta!

Text: Alexandra Lupu