Top 10 cel mai bine platite modele din lume in 2011

0a1acd10Daca esti model – unul bun, care sa prezinte pentru marile case de moda – ai sanse sa castigi mai bine decat multi oameni de afaceri si chiar decat unii actori de la Hollywood. Forbes a intocmit un top al celor mai bine platite modele din lume.

 

1. Gisele Bündchen – 45 de milioane $. Gisele ramane cel mai bine platit model din lume, cu un avans considerabil fata de colegele sale la fel de celebre, Heidi Klum si Kate Moss. Cum a reusit sa castige atat de mult? Din campaniile pentru H&M, Dior, Versace, Pantene sau Ipanema.

2. Heidi Klum – 20 milioane $. Heidi este un model care si-a extins domeniul de activitate si se pare ca a avut numai de castigat. Cei 20 de milioane de dolari vin din show-urile TV pe care le realizeaza, cel mai important fiind Project Runway, dar si dintr-un contract de design cu New Balance.

0a1abc13. Kate Moss – 13,5 milioane $. Este cunoscuta in toata lumea si a lucrat cam cu toate brandurile importante din lumea modei. Anul acesta a ajuns pe locul 3 datorita reclamelor pe care le-a facut pentru Dior, Vogue Eyewear, Longchamp, Rimmel sau YSL.

4. Adriana Lima – 8 milioane $. Frumoasa si celebra brazilianca, pe care sigur o stiti din reclamele la cosmetice, face un salt de 3 milioane de $ fata de conationala sa Alessandra Ambrozio din campanii pentru Victoria’s Secret, Loewe sau brandul brazilian Forum.

5. Alessandra Ambrosio – 5 milioane $. Modelul brazilian a ajuns pe locul 5 in acest top datorita unor contracte pe care orice fata din lumea modei si le-ar dori: Victoria’s Secret, D&G sau Moschino.

6. Daria Werbowy – 4,5 milioane $. Daria a avut un contract foarte mare cu Lancome Paris, dar si alte joburi pentru Stefanel, Joseph, Oroton si YSL.

0a1a47. Lara Stone – 4,5 milioane $. Atat a castigat modelul danez din contracte cu Versace, Calvin Klein, H&M, Prada sau Donna Karan.

8. Carolyn Murphy – 4,3 milioane $. Carolyn a facut campanii pentru Estée Lauder, Iceberg, Tiffany&Co., Tom Ford sau Peek & Cloppenburg.

9. Natalia Vodianova – 4 milioane $. Rusoaica a creat o linie de lenjerie pentru brandul Etam si este imaginea parfumurilor Guerlain.

10. Candice Swanepoel – 2 milioane $. Modelul sud-african este una dintre cele mai noi fete de la Victoria’s Secret si a aparut pe coperta Vogue Italia.

Text: Bianca Badescu

Sursa: telegraph.co.uk