Top 10 motive pentru care barbatii isi insala partenerele de viata II

frumosDe ce isi insala barbatii partenerele de viata este o intrebare pe care, mai mult ca sigur, si stramoasele noastre si-au pus-o intr-un anumit moment din viata. Ca ai fost sau nu patita pana acum, sfatul meu este sa arunci un ochi peste cele mai frecvente motive care ii imping pe barbati sa isi insele partenerele, pentru a sti ce sa nu faci ca sa ajungi in situatia multora dintre noi.

Fie ca atunci ai suferit, iar acum esti bine, fie ca infidelitatea lui te-a facut pentru un anumit moment sa nu mai crezi in cuvintele barbatilor, fie ca ai fost tare si ai trecut peste, infidelitatea de cele mai multe ori… doare. Sunt unele momente in care decizi sa arunci toata vina pe tine pentru infidelitatea lui, dar cu ce pret? Citeste mai jos topul celor mai frecvente motive pentru care barbatii isi insala partenerele, un top facut de oamenii de stiinta de la Universitatea din California, pe un esantion de 8.900 de barbati. Suficient, zic eu, cat sa contina un sambure de adevar…

 

 

         6. Viata sexuala e la pamant

Daca un om are un partener dezinteresat sau care nu este suficient de disponibil in ceea ce priveste sexul, atunci va cauta in alta parte ceea ce ii lipseste cu desavarsire: o partida de sex de neuitat. Conform savantilor, barbatii nu se opresc doar la a avea o aventura, chiar daca sunt implicati intr-o alta relatie. Se pare ca, pentru ei, termenul de “inselat” implica si sentimente, iar in cazul unei aventuri, sentimentele din partea lor lipsesc. Cercetatorii sunt de parere ca este nevoie de un pic de efort pentru a mentine viata sexuala pe linia de plutire. Un alt motiv pentru care barbatii intretin relatii sexuale cu alta femeie decat cu cea cu care au o relatie este ca vor sa incerce lucruri noi, lucruri de care partenera de viata nici nu vrea sa auda.

 

         7. Din razbunare

Nu stiu daca sunt multe femei care recurg la astfel de gesturi, insa este cert ca sunt multi barbati care vad inselatul partenerelor ca un lucru ce trebuie razbunat. Se pare ca reprezentantii sexului tare sunt de parere ca, atunci cand partenerele ii insala, orgoliul masculin este mai puternic decat ei. Aici intervine vechea zicala “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”.

 

         8. E nou, diferit si interesant

Unii barbatii ajung in situatia in care se simt “plini” de aceeasi friptura servita la cina si parca isi doresc sa incerce si un hamburger. Acelasi lucru este valabil si intr-o relatie. Se pare ca acesta este motivul pentru care barbatii, nu de putine ori, isi insala partenerele cu alte femei, uneori mai neatragatoare decat ele.

 

         9. Pot scapa basma curata

Ca si noi, femeile, barbatii merg pe aceeasi idee: “Ceea ce nu stiu nu ma poate rani”. Pentru unii reprezentati ai sexului tare, faptul ca pot avea relatii extraconjugale fara sa se afle este un motiv destul de bun pentru a insela. Ceea ce insa nu stiu barbatii, si sunt avertizati de catre oamenii de stiinta, este ca femeile sunt inzestrate de la Mama Natura cu acea “intuitie feminina” care le va indemna sa depisteze si cele mai mici semnale ale tradarii.

 

       10.  Pentru ca i s-a permis in trecut

Daca in trecut ai avut proasta inspiratie de a-i ierta partenerului tau de viata mai multe reprize de infidelitate, de ce nu i-ai ierta si acum? Cam acesta este modul dupa care se ghideaza un barbat caruia i-au fost iertate infidelitatile. Conform oamenilor de stiinta, din toate motivele enumerate mai sus, acesta este cel mai daunator atat relatiei in sine, cat si psihicului femeii care iarta. De ce? Pentru ca, din pacate, exista prea multe femei care iarta tradarea, iar acest lucru nu poate decat sa-i incurajeze pe barbati sa mai faca si alta data acest pas.

 

Privind per ansamblu, se pare ca barbatii recurg la inselat din diferite motive, unele care te privesc pe tine si altele care doar le stimuleaza egoul. Chiar si asa, mai toti oamenii stiu ca este gresit sa inseli, insa ei continua sa insele. De multe ori, barbatii vor pune inselatul in “carca” genelor lor sau a nevoii lor de a se reproduce. Cu toate acestea, se presupune ca suntem mai evoluati decat un cimpanzeu. Daca este asa, nu ar trebui sa fim in stare sa ne putem controla corpurile, mintile si deciziile? Din pacate, se pare ca nu intotdeauna putem.

 

Text: Andreea Popescu