Top 10 motive pentru care barbatii isi insala partenerele de viata I

inselatDe ce isi insala barbatii partenerele de viata este o intrebare pe care, mai mult ca sigur, si stramoasele noastre si-au pus-o intr-un anumit moment din viata. Ca ai fost sau nu patita pana acum, sfatul meu este sa arunci un ochi peste cele mai frecvente motive care ii imping pe barbati sa isi insele partenerele, pentru a sti ce sa nu faci ca sa ajungi in situatia multora dintre noi.

Fie ca atunci ai suferit, iar acum esti bine, fie ca infidelitatea lui te-a facut pentru un anumit moment sa nu mai crezi in cuvintele barbatilor, fie ca ai fost tare si ai trecut peste, infidelitatea de cele mai multe ori… doare. Sunt unele momente in care decizi sa arunci toata vina pe tine pentru infidelitatea lui, dar cu ce pret? Citeste mai jos topul celor mai frecvente motive pentru care barbatii isi insala partenerele, un top facut de oamenii de stiinta de la Universitatea din California, pe un esantion de 8.900 de barbati. Suficient, zic eu, cat sa contina un sambure de adevar…

 

         1. Pentru ca s-a ivit oportunitatea

O veche vorba din batrani spunea ca “barbatii sunt la fel de credinciosi ca si oportunitatile care se ivesc” si poate ca aceasta zicala are un sambure de adevar. Se pare ca motivul pentru care barbatii nu refuza avansurile altor femei este ca… ei nu primesc avansuri la fel de des ca femeile. Oamenii de stiinta pun acest motiv in carca femeilor, deoarece acestora li se fac in jur de 7 avansuri saptamanal, in timp ce barbatilor li se fac doar 3. Prin urmare, nu este vina ta daca celelalte femei nu stiu sa numere sau ca inca nu au aflat, vorba artistului Alex Velea, ca “dragostea se face in minim doi”.

 

         2. Ii stimuleaza egoul

Din pacate pentru unele dintre noi, sau poate din fericire pentru altele, barbatii se aseamana femeilor la capitolul afectiune. La fel ca si reprezentantele sexului frumos, si barbatii, dupa o anumita perioada de timp in care sunt implicati intr-o relatie, isi doresc sa se mai simta doriti de partenerele de viata. In general, atunci cand sunt implicati in relatii de lunga durata, reprezentantii sexului tare incep sa se indoiasca de virilitatea lor, lucru care ii face vulnerabili la avansurile altor femei. Insa chiar si asa, dupa un timp interesul fata de relatia extraconjugala scade iar barbatul se intoarce la partenera initiala. Acum depinde de tine daca il mai primesti sau nu inapoi J.

 

         3. Nu mai aveti lucruri in comun

Poate ca voi doi nu mai aveti atat de multe in comun, te-ai gandit vreodata la asta? Poate ca, dupa o anumita perioada de timp, ti-ai dat seama ca tie iti plac exact lucrurile care il streseaza pe el. Daca, din pacate, ai ajuns in acest punct al vietii, oamenii de stiinta sunt de parere ca trebuie sa pui capat relatiei… cu demnitate!

 

         4. Primeste sustinere din alta parte

Oamenii, in general, incep sa insele sau sa iasa cu alte persoane pentru a scapa de critica obsesiva a partenerului de viata. Cum nici femeilor nu le place sa fie trase la raspundere in mod repetat, la fel se intampla si in cazul barbatilor. Ei au nevoie de libertate, de 2x mai multa libertate decat femeile, conform oamenilor de stiinta. Prin urmare, daca vrea sa iasa in oras cu baietii la o bere, nu il zapaci cu mesaje, nu il suna din 2 in 2 minute si nici nu-l astepta acasa cu parul langa usa. Facand astea, nu vei face altceva decat sa duci la deteriorarea relatiei.

 

         5. Aparitia monotoniei

Uneori, oamenii intra intr-o monotonie crunta in relatie, incat nu mai stiu cum sa mai iasa. Aparitia monotoniei poate fi cauzata si de certurile repetate, dar si de lipsa totala a afectiunii. Prin urmare, barbatii simt mai repede lipsa afectiunii si tot la fel de repede se duc sa o caute in alta parte. Se pare ca, facand acest lucru, in mintea lor rezulta “binefacere” de ambele parti: nu se despart de actuala partenera, deci nu o raneste si primeste si ce vrea… din alta parte.

 

Celelalte 5 motive le puteti gasi in partea a doua a articolului “Top 10 motive pentru care insala barbatii”.

 

Text: Andreea Popescu