Top 4 actiuni ale femeilor care ii scot din sarite pe barbati

shutterstock_38733322Eu nu mai cred in barbatul care ne accepta asa cum suntem, cu defecte si cu calitati. Nu mai cred ca exista barbatul care nu doreste sa ne schimbe catusi de putin sau cel caruia ii plac toate actiunile noastre. Sa recunoastem!

Si noi, la randul nostru, incercam voit sau nevoit sa modelam catusi de putin comportamentul partenerului de viata. Cu toate ca trairile si comportamentul difera de la barbat la barbat, sunt cateva lucruri care ii scot din sarite, indiferent de intensitatea cu care isi iubesc partenera de viata.

 

1. O minte inchisa

O fata care nu este pregatit sa asculte un tip si crede cu tarie ca ea este singura persoana care are dreptate si care trebuie sa fie ascultata nu are prea mari sanse sa isi intemeieze o relatie solida. O relatie presupune doua persoane. Cu ce crezi tu ca esti mai presus de prietenul tau? Simplul fapt ca esti reprezentanta sexului frumos nu iti da dreptul sa te consideri persoana care conteaza… mereu. Incearca sa asculti si ce are el de zis si lasa-l sa termine ceea ce a inceput. Nu il intrerupe si, cel mai important, nu il judeca imediat ce a terminat de vorbit si nu trage concluzii pripite!

 

2. Probleme legate de incredere

O relatie solida se bazeaza, in primul rand, pe incredere. Este ok sa fii putin posesiva, insa daca treci de posesivitate si intri in aria geloziei, atunci nu este bine. Gelozia este bine-venita doar in momentul in care este cu masura. Sa pui la indoiala orice actiune a iubitului tau sau sa faci pe politista in orice circumstanta nu este o idee foarte buna. Si in plus, barbatii urasc sa li se limiteze orele de iesit cu baietii, sa fie urmariti si interogati la orice ora din zi si din noapte. Asa cum tu ai o viata a ta, si el are o viata a lui. Incearca sa o respecti!

3. Sacaiala dusa la extrem

Acesta tehnica, la care se pare ca apelam tot mai multe dintre noi, este, de fapt, cel mai mare inamic al dragostei. Faptul ca il cicalesti continuu, ca ii atragi atentia ca nu a aruncat gunoiul dupa ce el a lucrat 12 ore nu este o modalitate prea draguta de a-l intampina. Gandeste-te putin: tu cum te-ai simti sa vii obosita de la job si partenerul tau de viata sa apese pe butonul de “on” si sa iti turuie toate sarcinile pe care nu le-ai indeplinit? Primul lucru pe care iti doresti sa il faci este sa ii gasesti butonul de “off”, nu? Se pare ca si iubitul tau cauta acest buton, dar, din pacate, uneori nu il gaseste. Partea infioratoare este ca, daca vei mai continua mult asa, el va cauta butonul nu la tine, ci in alta parte. Think again!

 

4. Prea multa atentie… sufoca

Nu conteaza cat de mult te place tipul, el nu va deveni sclavul tau. Da-i spatiu si nu-i lua tot timpul pe care il are, pentru ca mai are si el nevoie de el. Daca esti genul de persoana impulsiva, care are tendinta de a-l suna o data pe ora, de a-i trimite mesaje cate unul pe minut si mailuri o data la doua ore, atunci sa nu te mire daca va decide sa pune capat relatiei. Fii matura! Iubeste, nu sufoca.

 

Acestea fiind spuse, voi incheia printr-un citat care, de data aceasta, ii vizeaza pe barbatii care incearca sa inteleaga femeile: “Femeile sunt creaturi menite sa fie iubite, nu intelese.”(Oscar Wilde – poet, eseist, scriitor, estetician irlandez).

 

Text: Andreea Popescu