Topul cauzelor certurilor si ale despartirilor in cuplu

shutterstock 50342788Destul de frecvent, in cazul multor relatii, o despartire este inevitabila. Chiar daca uneori partenerii nu sunt de aceeasi parere, mai mult ca sigur unul dintre ei considera ca asa este cel mai bine. Si, de fiecare data cand se produce o ruptura in relatie, cu siguranta motive exista si sunt dintre cele serioase.

Motive de genul: gelozia, infidelitatea sau distanta sunt cel mai des intalnite. Dupa o ruptura, cei mai multi parteneri sunt tentati sa priveasca in urma si sa spuna: “Ce-ar fi fost daca…” sau “Cum ar fi fost daca…”, dar odata ce decizia a fost luata, totul trebuie sa ramana asa si nu mai are niciun rost sa privim in trecut, ci din contra, increzatori spre viitorul ce ne asteapta. Sunteti de acord cu urmatoarele motive ce duc la o despartire?!

  • Gelozia este un factor foarte important intr-o relatie, dar aceasta nu ar trebui sa fie atat de pregnanta daca exista incredere. Sunt multe cazuri in care gelozia a atins cote maxime si s-au iscat mari certuri cu repercusiuni grave. Este inevitabil ca atunci cand intr-o relatie exista sentimente, sa nu fie si momente in care unul dintre parteneri sa fie deranjat de un flirt, de exemplu. De obicei, atunci apare gelozia, dar cu toate astea nu atunci este momentul despartirii. Comunicarea trebuie sa fie baza relatiei, iar gelozia trebuie contracarata cu incredere!
  • Infidelitatea, din pacate, exista si, probabil din inconstienta, este practicata de multe ori intr-o relatie. Uneori, pentru doar cateva ore de distractie cu o alta persoana tindem sa uitam ce avem acasa langa noi, cine ne asteapta, si de aici pana la a pierde persoana draga este foarte putin. Acest lucru nu este prea usor de iertat: din moment ce ai aflat ca s-a intamplat o data, vei trai cu teama ca de fiecare data se va intampla la fel. Infidelitatea nu are ce sa caute intr-o relatie, iar daca simti ca vrei sa faci asta, pui capat relatiei in care te afli. Victimele colaterale nu isi au rostul in aceste cazuri.
  • Comunicarea si increderea sunt principalele ingrediente pentru o relatie fericita si lunga iar din moment ce exista, pasii spre fericire sunt deja facuti.

Micile motive duc la despartire?

Pe langa marile si principalele motive ce duc la despartire, exista si mici conflicte care, la un moment dat, pot degenera si pot deveni motive serioase de cearta si despartire.

Motive de genul: cine lasa cel mai mult de la el, sforaitul noaptea, dezordinea din casa, dupa o perioada devin scandaluri in toata regula. De-a lungul unei relatii, sunt multe momente de cumpana in care trebuie sa existe toleranta si intelegere fata de celalalt, dar daca amandoi considera ca relatia nu mai are sanse, atunci nu trebuie sa forteze lucrurile, ci doar sa le accepte!

Nu exista relatii lungi si frumoase atat timp cat in interiorul lor nu se intampla lucruri bune. Cele mai frumoase momente sunt cele neplanuite, dar care au un impact extrem de pozitiv.

Text: Camelia Maria Diaconu