Topul celor mai bine platite supermodele

7948978Cu siguranta stii deja ca meseria de model este una profitabila. Ei bine, noi iti spunem ca este o adevarata comoara, cele mai cunoscute modele din lume pot castiga si o suta de mii de dolari pe saptamana. Chiar daca nu trebuie sa ai vreo calificare anume, masurile perfecte, frumusetea imaculata, disciplina si un dram de noroc te ajuta sa devii model. Insa cum fac frumoasele despre care vorbim mai jos pentru a castiga anual sume cu 6 zerouri?

Datorita frumusetii lor, care le ajuta sa castige sume impresionante in urma unor contracte publicitare, revista „Grazia” a realizat un top al celor mai bine platite modele din lume. Conform topului, se pare ca modelul din Melbourne se afla pe primul loc, cu un castig de 100.000 de dolari pe saptamana, lucru ce o face sa fie cel mai bine platit model de pe planeta.

Pe locul al doilea se afla supermodelul Miranda Kerr, cu un castig net de 11,4 milioane de dolari. Australianca a colaborat cu cei mai renumiti designeri din lume, a pozat pentru calendarul Pirelli in 2010 si a facut furori in prezentarile de lenjerie intima marca Victoria Secret.
Chiar daca nu mai are 20 de ani, ci 48, locul al treilea ii revine lui Elle MacPherson, model ce a fost desemnat in urma cu 4 ani “cel mai tare model din istorie”.  Supermodelul a strans o avere de peste 60.000.000 de lire sterline numai din prezentari de moda si reclame.
Pe locul patru al topului se afla modelul Kathy Ireland, care a fost desemnat modelul cu cele mai mari castiguri, inregistrandu-se cu o avere de 333 de milioane de dolari.
Locul cinci ii apartine supermodelului Kate Moss, ce detine o avere estimata la 75 milioane de dolari.

Cu toate ca topul realizat de revista “Grazia” a fost confirmat de foarte multe persoane, se pare ca revista “Forbes” nu a fost foarte increzatoare in acele rezultate si a decis sa realizeze la randu-i un alt top. Astfel, potrivit topului realizat de revista “Forbes”, se pare ca modelul brazilian Giselle Bundchen detine primul loc. Conform publicatiei, Gisele detine o avere de aproape 1 miliard de dolari, suma ce a fost castigata datorita incasarilor din prezentarile de moda, din contractele de publicitate, dar si din incasarile din produsele vestimentare ce ii poarta numele. In acelasi top se regasesc pe locurile doi si trei Claudia Schiffer si Heidi Klum, cu averi de 52 de milioane de dolari si, respectiv, 68 de milioane de dolari.

Ei bine, frumusetea si masurile perfecte se pare ca devin o afacere profitabila din toate punctele de vedere, indiferent de rezultatele topurilor.

 

Text: Andreea Popescu