Topul lucrurilor pe care cei mici le fac si care iti umplu inima de fericire

shutterstock 9233218Exista cineva pe aceasta planeta care sa nu iubeasca copiii? Copiii sunt cea mai pura forma de viata trimisa de Dumnezeu pentru a raspandi zambete si iubire. Venirea unui copil pe lume poate transforma complet viziunea asupra vietii. Incepe sa vezi lucrurile din perspectiva unui copil. Nu conteaza cat de obraznic sau cat de neastamparat poate fi un copil, el este intotdeauna foarte dragalas, iar lucrurile pe care le fac sunt si mai dragute. Sa aruncam o privire peste lucrurile pe care cei mici sunt capabili sa le faca si care ne inmoaie inima si ne umezesc ochii de fericire.

 O alta fata a vinovatiei

 

Copiii se pricep foarte bine sa scape de pedepsele parintilor. Sunt sigura ca ai vazut ce chip nevinovat au cei mici atunci cand fac vreo nazbatie sau sparg cate ceva. Incercarea lor de a ascunde ceea ce au facut este pur si simplu adorabila.

 

Capacitatea lor de a te face sa uiti de probleme

 

Cand ajungi intr-un necaz sau te simti blocata in mijlocul unei probleme, chiar daca cei mici nu pot intelege problema sau gravitatea situatiei, ei mereu vor dori sa te ajute. Ei incearca te consoleze in felul lor, iti sterg lacrimile si astfel devin motivul cel mai important pentru care nu ar trebui sa renunti la lupta si sa incerci sa fii fericita, cel putin pentru ei.

 

Felul cum te tin de mana

 

Un copil are nevoie de sprijin constant si indrumare pentru a avea parte de o crestere normala. Se uita in sus la tine, ca si cum ti-ar cere sfatul, astfel incat sa il poti duce pe calea cea dreapta. Cand te plimbi de manuta cu un copil, te simti responsabil. Ei vor sa ii protejezi si sa se simta in siguranta cu tine. Sentimentul pe care il ai atunci cand manuta copilului tau iti cauta cu disperare mana nu poate fi comparat cu nimic din lume.

 

Incercarea de a face ceva special

 

Cei mici de obicei imita comportamentul parintilor: parintii fac lucruri speciale pentru ei, iar la randul lor fac si ei ceva deosebit pentru parintii lor. Fie ca este vorba despre felicitari sau despre incercarea de a pregati prajiturele, copiii fac toate eforturile ca sa ii surprinda pe cei din jur. Imi amintesc incercarea mea de a-i face prajiturele mamei pentru  Ziua Mamei, prajiturele care s-au dovedit a nu fi chiar comestibile, insa mama s-a amuzat si mi-a spus cat de speciala s-a simtit chiar si doar datorita faptului ca am incercat sa-i fac o surpriza placuta.

 

Curiozitatea excesiva

 

Copiii sunt mereu curiosi in legatura cu tot ce se invarte in jurul lor. Pune un copil de doi ani in fata unei oglinzi si urmareste-i incercarea de a intelege procesul de reflexie a imaginii sale in oglinda. Lucrurile obisnuite pentru noi, copiilor li se par foarte complicate si de aceea ei sunt intotdeauna incarcati de intrebari. Ce se va intampla daca nu-mi spal dintii? De ce trebuie sa merg la scoala? De ce acest lucru arata asa? Ei vor obtine raspunsuri de la tine oricat de obosita sau de suparata ai fi. De ce? Pentru ca pur si simplu nu il poti refuza!

 

Zambetul, cel mai frumos lucru

 

Spune-le o gluma sau gadila-i pe burtica un pic si ii vei vedea chicotind. Copiii au cel mai dragalas ras. Pur si simplu nu poti ignora chicotitul unui copil. Te-ai intors acasa dupa o zi solicitanta la birou si iti vezi copilul cat de bucuros este sa te vada si toata oboseala dispare ca prin farmec. Rasul de copil este destul de magic si extrem de dragut, trebuie sa recunosti!

 

Text: Andreea Popescu