Topul rochiilor celebre care au scris istoria modei

poza_1Le-am vazut in filme, le-am contemplat dincolo de marele ecran, ni le-am imaginat pe noi si le-am comentat indelung in paginile revistelor de moda. Vorbim despre acele rochii iconice, care au influentat directiile stilistice ale modei, dar si stilul vestimentar al femeilor din intreaga lume. Am selectat cateva dintre cele mai frumoase si sofisticate modele de rochii, care au schimbat cursul modei si si-au pastrat identitatea in ceea ce priveste stilul si feminitatea la superlativ.

  • Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s din 1961

Cand spui “The Little Black Dress”, te duci cu gandul imediat la celebra rochie neagra, creatie Givenchy, purtata de Holly Golightly in “Breakfast at Tiffany’s”. Frumoasa Audrey Hepburn a ramas in istoria modei gratie rolului sau care i-a adus consacrarea in industria cinematografica, dar si datorita tinutelor sale luxoase si sofisticate, care au transformat-o intr-un veritabil fashion icon. Din 1961, de cand a fost creata special pentru film, si pana astazi, revolutionara LBD a avut un impact memorabil asupra modei din toate timpurile.

  • Marilyn Monroe in Seven Year Itch din 1955

poza_2De data aceasta, vorbim despre trei legende: personajul, rochia si scena, toate intr- un singur film, “Sapte ani de casnicie”. Rochia alba buclucasa, purtata de Marilyn Monroe in scena de la metrou, cand i se ridica si ii dezvaluie lenjeria intima, a devenit un etalon de frumusete si eleganta pentru milioane de femei. Creata special pentru aceasta pelicula de catre designerul William Travilla, aceasta rochie este reprezentativa pentru legenda blonda a Hollywoodului dar si pentru statutul ei de sex-simbol al anilor ’50.

 

 

poza_3

  • Marilyn Monroe in Gentlemen Prefer Blondes din 1953

Din nou Marilyn Monroe impreuna cu una dintre cele mai controversate rochii, create de William Travilla. Spectaculoasa rochie roz din satin in care diva blonda facea senzatie cu formele sale voluptuoase, pe acordurile melodiei “Diamond’ s Are a Girl’s Best Friend” a facut inconjurul lumii, devenind sursa de inspiratie pentru numeroase generatii de designeri.

 

  • Julia Roberts in Pretty Woman din 1990

poza_4Rochia rosie lunga, cu decolteu ademenitor, purtata de Julia Roberts in comedia romantica “Pretty Woman”, creata de Marilyn Vance –Straker, este o declaratie absoluta de stil si eleganta. Frumusica trece printr-o metamorfoza a statutului social, sub indrumarea atenta a lui Richard Gere, barbatul de care este indragostita. Aparitia ei in minunata rochie rosie ne invata sa privim dincolo de aparente si evoca o atitudine rafinata, serenitate, incredere si insusirea noului statut social.

 

  • Kate Winslet in Titanic din 1912

Dramatic filmul, scena , dar si celebra rochie visinie pe care Rose o purta in momentul in care voia sa se sinucida. Denumita “The Jump Dress”, rochia este creata de Deborah Lynn Scott si simbolizeaza opulenta aristocratica demna sa rivalizeze cu notorietatea filmului. Detaliile minutios lucrate, designul sofisticat, aplicatiile de perle si cristale si tesaturile delicate transforma aceasta rochie intr-o veritabila bijuterie care si-a pus amprenta asupra modei de-a lungul timpului.

  • Sharon Stone in Basic Instinct din 1992

sharon_stone_in_Basic-_poza_5Rochia alba scurta, cu design minimalist, purtata de Sharon Stone in timp ce este interogata de politisti si isi desface picioarele, fara sa poarte lenjerie intima, este de departe cea mai provocatoare si controversata rochie din toate timpurile. Scena din “Basic Instinct” este memorabila, la fel si tinuta cu care actrita a facut ravagii si a scris istoria modei.

  • Cate Blanchett in Elizabeth: The Golden Age din 2007

}inutele regale expuse in filmul Elizabeth: The Golden Age au fost premiate cu Oscarul in 2008. Rochia galbena de epoca purtata de distinsa Cate Blanchett, diafana si impunatoare, semnata Alexandra Byrne, face parte din topul celor mai faimoase rochii de film.

  • Nicole Kidman in Moulin Rouge din 2001

Actrita Nicole Kidman radiaza eleganta, feminitate si senzualitate in tinutele pe care le-a abordat in filmul “Moulin Rouge” . Nimeni nu poate uita sexualitatea emanata de corsetul rosu, in care actrita isi etaleaza trupul perfect, menit sa iti taie respiratia.

 

 

Text: Alexandra Lupu